Sådan diagnosticeres og repareres lydhøjttalerproblemer

Uanset om du lytter til musik, film eller videospil, er skarp lyd utrolig vigtig for din multimedieoplevelse. Hvis dine højttalere imidlertid er slukket og afspiller forvrænget lyd med statiskt "sne" eller knitrende, er der ofte et problem med enten højttaleren selv eller den hardware, du har højttalerne tilsluttet. Forhåbentlig er du i stand til selv at løse udstyrsproblemet, selvom det er muligt, at der kræves en servicevirksomhedsspecialist.

Trin 1

Lyt efter lidt sne på lydhøjttalerne. Hvis sneen ikke kommer fra en radiostation, betyder det, at højttaleren ikke er fuldt tilsluttet modtageren. Skub ledningen, der løber fra højttaleren direkte ind i modtageren, for at stoppe sneen.

Trin 2

Skub den cd ud, du spiller, og rengør den, hvis der lejlighedsvis er statisk pop. Ofte skyldes denne lyd en snavset cd; modtageren ved ikke, hvad den skal afspille, når man læser snavs på disken, og så oprettes en poplyd. Tør cd'en af ​​med en ren, blød klud for at fjerne snavs, der sidder fast i den.

Trin 3

Se over ledningen, der løber fra højttaleren til modtageren. Hvis poppen fortsætter, kan der være et snit i ledningen. Hvis du finder et snit, skal du dække det med elektrisk tape. Dette forhindrer noget af lydsignalet i at flygte gennem gashet.

Sænk lydstyrken. Når højttalere ikke er i stand til at producere den lyd, du ønsker, med høj lydstyrke, begynder du at høre en kedelig "dunk" -støj, hver gang bassen rammer. Hvis tudelyden fortsætter, betyder det, at højttalerne er ved at dø ud, og den eneste måde at rette op på er, at en servicetekniker på et lokalt stereoreparationsanlæg udskifter den interne højttaler eller at du køber en helt ny højttaler.