Sådan elimineres intercom-støj med en kondensator

Meget af den støj, der opstår i samtaleanlæg, stammer fra koblingen af ​​jævn- og vekselstrømssignaler. Fjernelse af støj, mens det primære signal bevares, er målet for kommunikationsspecialister. De bruger bypass-kondensatorer til at filtrere intercoms AC-støjkomponent ud. Et simpelt intercom-kredsløb bruger en operationsforstærker og transistor til at generere et signal, der er stort nok til intercom. En kondensator placeret ved den ikke-inverterende indgang på operationsforstærkeren fjerner enhver støjkomponent koblet med signalet før forstærkning. Filtreringen af ​​indgangen for at eliminere støjkomponenten renser signalets transmissionskvalitet.

Trin 1

Evaluer indgangssignalet til operationsforstærkeren. Line in eller mikrofonledningen på intercom-systemet leverer signalet til den del af forstærkerkredsløbet, der fører signalet til højttalerne.

Trin 2

Overvåg output fra forstærkerafsnittet i intercom-systemet. Se på sporene af signalet på oscilloskopet. Sporet, du ser, er en kombination af det virkelige signal og den støj, der findes i kredsløbet.

Find den korrekte kondensatorværdi, der dæmper støj i udgangssignalet. Valget af den rette kondensator sker visuelt baseret på de effekter, der er observeret på oscilliskopet. Placer kondensatoren mellem indgangssignalet og jorden for at muliggøre signalfiltrering. Denne konfiguration tillader kondensatoren at passere gennem signalet og fjerner højfrekvent støj. Brug støjfrekvensen til at hjælpe med at vælge værdien af ​​kondensatoren, der skal bruges som bypassfilter. Højere frekvensstøj kræver en mindre kondensatorværdi for effektiv filtrering. Almindelige værdier for bypass-kondensatorer er 4,7 uF, 0,1 uF og 22 uF. Komplekse støjmønstre kan kræve flere kondensatorer for at give tilfredsstillende støjafvisning.