Sådan opbygges en 1/2 bølge FM-antenne

En halvbølge FM-antenne kan give klar radiomodtagelse fra lokale og fjerne stationer. Sammenlignet med en fabriksantenne, der muligvis følger med din FM-stereomodtager, forbedrer en halvbølge-antennes resonansegenskaber modtagelse af indgående radiosignaler. Byg dig selv en T-formet FM-antenne med halvbølge for at hente disse fjerne stationer og lære et grundlæggende dipolantennedesign.

Trin 1

Mål og marker 5 fod fra den ene ende af ledningen. Træk ledningen fra hinanden i separate tråde, og stop ved dit mærke. Sæt 2 tommer elektrisk tape rundt om den dobbelte ledning lige under mærket. Dette holder ledningen i at adskille sig yderligere.

Trin 2

Mål og marker 28 1/2 inches langs hver enkelt ledning, startende fra adskillelsespunktet for dobbeltwiren. Fold begge enkeltledninger halvt ved mærket, og pakk hver fold med 2 tommer elektrisk tape.

Trin 3

Strip 1 1/2 tommer isolering fra enderne af de enkelte trådtråde, forbinder de to udsatte ender med en trådmøtrik. Læg ledningsenheden på en plan overflade, centrer trådmøtrikken ved adskillelsespunktet for at danne en T-form. Tape de enkelte ledninger sammen på hver side af trådmøtrikken, og hold samme længde på begge sider.

Adskil dobbeltwiren i den modsatte ende og fjern 1 1/2 tommer isolering. Dette er enderne, der opretter forbindelse til dine FM-modtagerstik.