Sådan repareres LCD-blænding på kameraet

Næsten alle med et digitalt kamera har svært ved at forhåndsvise resultaterne af deres ekspertoptagelse, mens de tager fotos i stærkt sollys. Blændingen på et kameras LCD kan undertiden være så lys, at det er umuligt at se noget på skærmen. Dette gør det ikke kun svært at se dine fotos, men det kan også gøre det meget vanskeligt at foretage justeringer i kameramenuerne. Der er heldigvis nogle foranstaltninger, du kan tage for at overvinde denne alt for almindelige ulempe.

Trin 1

Gå ind i skyggen. Oftere end ikke vil der være et sted, du nemt kan flytte for at komme ud af et område, der er tilbøjelig til at skabe LCD-blænding fra kameraet. Dette kan være under et træ, under et fortelt eller så let som at træde ind. Uden det strålende sollys bærer hårdt mod din LCD, bliver det lettere at se de fotos, du lige har taget, og redigere menuerne inde i dit kamera. Sørg for at prøve dette, inden du berører LCD-skærmen for at undgå potentiel skade på skærmen.

Trin 2

Placer din hånd omkring LCD-skærmen. Hvis du ikke kan finde et skyggefuldt sted i nærheden, skal du prøve at bruge din hånd til at blokere solens stråler, der reflekterer fra din LCD-skærm. Når du gør dette, skal du prøve ikke at røre ved den aktuelle skærm. Dette øger risikoen for udtværing, ridser eller på anden måde beskadiger LCD'et. I stedet bøj fingrene rundt på skærmen uden at røre ved den.

Trin 3

Prøv en film eller akryl LCD-beskytter. Hvis brugen af ​​skygge eller din hånd fejler, reducerer LCD-beskyttere mængden af ​​blænding, der kommer ud af LCD-skærmen, samtidig med at den beskyttes mod andre former for potentiel skade. En filmbeskytter går direkte oven på skærmen, så sørg for at udjævne luftbobler, når den påføres. Hvis du går efter en akrylbeskytter, skal du huske at det kan være dyrere. Begge muligheder er optimale til at slippe af med blænding, men en akrylbeskytter kan være ønskelig, hvis du ikke vil have noget at røre ved din LCD-skærm.

Sæt en LCD-hætte på. Disse hætter fastgøres til et kamera omkring LCD-skærmen, og de vippes op, så skærmen kan ses. De er tre-sidede, og de reducerer LCD'ens eksponering for overdreven lys ud over at beskytte den mod yderligere skader. Afhængigt af hvilket digitalkamera du har, kan tilføjelsen af ​​et LCD-låg muligvis være permanent, så sørg for at det er behageligt for dig, før du køber.