Sådan rettes system tomgangsproces i Windows

Computere stræber efter at optimere deres effektivitet og forsøger at udnytte alle mulige CPU-cyklusser i hvert sekund af driften. Men når kravene til CPU'en overstiger dens behandlingskapacitet, vil systemet blive kørt ned, opleve træg adfærd og gøre en besvær ud af rutinemæssige opgaver som internetsurfing. Løsning af dette problem indebærer at rette fanen for ledige processer i systemet i opgavestyringen, frigøre behandlingscyklusser til brug for de programmer, du har mest brug for til at udføre din daglige computing.

Tryk på "Control", "Alt" og "Delete" tasterne på din computer samtidigt for at få din task manager op. Når du er i din task manager, skal du klikke på fanen, der siger "Processer." Dette viser en komplet liste over alle programmer, der i øjeblikket bruges af din computer. Systemets tomgangsprocesfigur repræsenterer antallet af gratis CPU-cyklusser på din computer. Målet er at forbedre dette tal så meget som muligt.

Gå gennem listen og standse de processer, du ikke bruger i øjeblikket. Stop ikke nogen proces, der er mærket "System", men stop fri dem, der er tildelt en bestemt bruger. Udfør dette ved at klikke på processen og derefter klikke på knappen "Afslut proces". At begrænse antallet af aktive processer forbedrer systemets inaktive proces og forbedrer ydeevnen på din maskine.

Gå til menuen "Start", og klik derefter på "Kør". Skriv "msconfig" i tekstboksen, og tryk på "Enter". Derefter skal du gå til fanen, der siger "Startup". Dette viser alle de programmer, dit system indlæser, når det starter. Klik for at fjerne fluebenet i feltet ud for de programmer, du ikke har brug for. Dette frigør yderligere systemcyklusser.

Genstart din computer, når du er færdig med at foretage dine ændringer.