Sådan installeres G'MIC til GIMP (16 trin)

Det gratis G'MIC-plug-in til GIMP inkluderer hundredvis af billedfiltre, som du kan downloade og installere. Når du har tilføjet G'MIC til plugin-biblioteket, kan du bruge de ekstra filtre og effekter, det giver, næste gang du kører GIMP. Versioner af G'MIC er tilgængelige til Windows-, Linux- og OS X-systemer.

G'MIC til Windows

Trin 1

Download G'MIC-pakken til dit system fra udviklerens websted. Hvis dit system kører 32-bit versionen af ​​Windows, skal du vælge 32-bit pakken. Hvis din pc kører 64-bit Windows, skal du downloade og installere enten 32-bit eller 64-bit versionen af ​​plug-in'en.

Trin 2

Klik på "Gem" for at begynde at downloade G'MIC, og klik derefter på "Åbn mappe" for at åbne det bibliotek, der indeholder plugin-ZIP-filen, når downloadet er afsluttet. Hvis du bruger Google Chrome, skal du klikke på pilen ved siden af ​​filens navn i downloadslinjen og derefter vælge "Vis i mappe." For Firefox skal du klikke på "Vis alle downloads" og derefter trykke på knappen "Åbn indeholdende mappe" ved siden af ​​filens navn.

Trin 3

Dobbeltklik på G'MIC ZIP-filens navn for at åbne den med arkivadministratoren og dobbeltklik på GMIC-mappen inden for for at se dens indhold. Windows-versionen af ​​G'MIC-pluginnet indeholder en mappe og flere biblioteksfiler.

Trin 4

Tryk på "Ctrl-A" for at vælge alle filer og mapper i arkivet, og tryk på "Ctrl-C" for at kopiere dem til dit systems udklipsholder.

Trin 5

Gå til GIMPs mappe med brugerindstillinger, og åbn mappen "plug-ins". For at finde denne mappe skal du klikke på "Lokal disk" i File Explorer's venstre rude, vælge "Brugere", klikke på dit brugernavn og derefter vælge mappen til GIMP. Hvis du f.eks. Kører GIMP version 2.8, skal du dobbeltklikke på mappen med navnet ".gimp-2.8."

Dobbeltklik på "Plug-ins" -mappen, og tryk på "Ctrl-V" for at indsætte G'MICs filer fra udklipsholderen. Næste gang du kører GIMP, scanner programmet plugins-biblioteket og indlæser alle G'MICs plugin-filer i hukommelsen. G'MICs filterindstillinger er nedtonede og utilgængelige, indtil du åbner et billede, der skal redigeres.

G'MIC til Linux

Trin 1

Download 32-bit eller 64-bit version af G'MIC fra udviklerens websted, afhængigt af hvilken version af Linux du bruger.

Trin 2

Klik på "Vis alle downloads", og tryk derefter på knappen "Åbn indeholdende mappe" ved siden af ​​filens navn for at åbne filhåndteringen i det bibliotek, der indeholder ZIP-fil til plug-in. Hvis du bruger Google Chrome, skal du klikke på pilen ved siden af ​​filens navn i downloadslinjen og vælge "Vis i mappe."

Trin 3

Højreklik på G'MIC ZIP-filens navn, og vælg "Uddrag her" for at udpakke ZIP-filens indhold til din disk. Linux-versionen af ​​G'MIC har et README-tekstdokument og en enkelt eksekverbar fil.

Trin 4

Dobbeltklik på mappen for at åbne den, tryk på "Ctrl-A" for at vælge alle filer og mapper i arkivet, og tryk derefter på "Ctrl-C" for at kopiere dem til systemets udklipsholder.

Trin 5

Gå til din hjemmemappe, og åbn GIMPs indstillingsmappe. Hvis du f.eks. Kører Gimp version 2.8, skal du dobbeltklikke på mappen med navnet ".gimp-2.8." Hvis du ikke kan se denne skjulte mappe, skal du klikke på "Rediger", vælge "Indstillinger", markere "Vis skjulte filer og backupfiler" og derefter klikke på "Luk".

Dobbeltklik på "plug-ins" -mappen, og tryk derefter på "Ctrl-V" for at indsætte G'MIC's filer fra udklipsholderen. G'MIC er tilgængelig til brug næste gang du kører GIMP.

G'MIC til Mac OS X

Trin 1

Download G'MIC til Mac fra udviklerens websted, klik på G'MIC-filnavnet i downloadslinjen for at åbne dets indhold, vælg "gmic_gimp" og tryk på "Ctrl-C" for at kopiere filen til dit udklipsholder. G'MIC arkivet indeholder en mappe, et README-dokument og to andre filer.

Trin 2

Start Finder, klik på "Gå", hold "Option" -tasten nede, og klik derefter på "Bibliotek". Bibliotek er en systemmappe, der bruges til at holde din applikation og OS X personlige præferencer.

Trin 3

Klik på "Application Support", vælg "GIMP", vælg mappen GIMP-versionsnummer og klik derefter på "plug-ins". For eksempel, hvis du bruger GIMP 2.8, skal den fulde sti til plugin-mappen ligne denne sti:

/ Brugere / Dit brugernavn / Bibliotek / Application \ Support / GIMP / 2.8 / plug-ins

"2.8" i denne sti er versionsnummeret for GIMP.

Tryk på "Ctrl-V" for at indsætte G'MIC-pluginet i mappen. G'MIC vil være tilgængelig til brug næste gang du kører GIMP.