Sådan låses et Word-dokument

Med Microsoft Word - et af de mest populære tekstbehandlingsprogrammer - kan du oprette, redigere og gemme dokumenter. For at beskytte dit privatliv og vigtige dokumenter giver Microsoft Word dig mulighed for at låse dit dokument ved hjælp af simpel adgangskodebeskyttelse. Det er en funktion, der er praktisk, hvis du har personlige oplysninger såsom bankoplysninger, en adgangskodeliste eller et forslag. Lås dit dokument og forhindre uautoriserede brugere i at foretage ændringer i det.

Trin 1

Åbn det Microsoft Word-dokument, som du vil låse.

Trin 2

Klik på menuen "Værktøjer" øverst, og klik på "Indstillinger" for at starte dokumentindstillingsvinduet.

Trin 3

Klik på fanen "Sikkerhed". Indtast den adgangskode, du vil bruge til at låse dokumentet i vinduet "Adgangskode for at åbne". Indtast en adgangskode til fildeling, hvis du har konfigureret din computer til fildeling. Angiv, om du vil gøre dokumentet til en skrivebeskyttet fil. Klik på "Avanceret", hvis du vil tilføje filkryptering. Vælg den ønskede krypteringsindstilling, og klik på "OK".

Klik på "OK" for at gemme ændringerne og låse dokumentet. Næste gang du åbner dokumentet, beder Microsoft Word dig om at indtaste den adgangskode, du oprettede.