Bruger skabt iOS-widgets kommer til iPhone, Apple Patent foreslår

Snart kan brugerne ikke behøver at jailbreak for at få brugerdefinerede widgets på iPhone med iOS 5. Det er i hvert fald det, et nyligt patent til Apple foreslår.

Flere referencer til widgets, brugerdefinerede widgets og brugeroprettede widgets ved hjælp af et "widget creator-modul" er henvisning i patentfortegnelsen på US Patent Office-webstedet (vægt min):

GPS-modulet 135 bestemmer enhedens placering og giver disse oplysninger til brug i forskellige applikationer (f.eks. Til telefon 138 til brug i lokationsbaseret opkald, til kamera 143 og / eller blogger 142 som billed- / video-metadata og til applikationer der leverer placeringsbaserede tjenester som vejr widgets, lokale gule side widgets og kort / navigation widgets ).

Applikationerne 136 kan omfatte følgende moduler (eller sæt af instruktioner) eller en undergruppe eller supersæt deraf: ... widgetmoduler 149, som kan indbefatte vejrm widget 149-1, lager widget 149-2, lommeregner widget 149-3, vækkeur widget 149-4, ordbog widget 149-5, og andre widgets opnået af brugeren, samt bruger-skabte widgets 149-6; widget skaber modul 150 til at lave brugeroprettede widgets ...

Dette diagram fra patentet viser også widgethenvisninger, herunder lagre og vejr widgets, der allerede er inkluderet i iOS 5 beta (ses i skærmbilledet øverst i dette indlæg):

Andre widgets er tydeligt nævnt, herunder en regnemaskine, vækkeur, ordbog, og igen er der henvisninger til "Bruger-skabte widget (er)" og "Widget Creator Module". Det ser ud til at vise, at det kan være muligt at oprette brugerdefinerede widgets direkte på iPhone selv, muligvis som Safari Web Clip-værktøjet, der nemt opretter widgets til Mac OS X Dashboard.

Det oprindelige patent blev opdaget af PatentlyApple og har siden forårsaget en masse støj på nettet af andre grunde, men spekulationer om patenter nåede ikke, hvad der var min interesse.

Bruger oprettede widgets i iOS 5 til iPad og iPhone uden en jailbreak? Måske endda en widget butik i iTunes? Det er bare et patent, så overvej det en rygte, men lad os håbe det. Mere tilpasning er altid en god ting.