Sådan laver du en projektor af pap og et forstørrelsesglas

En grundlæggende projektor fungerer ved at føre lys gennem en linse og fokusere det i et billede, der kan projiceres på en væg eller skærm. Mens de fleste moderne projektorer skaber dette billede internt, kan den samme effekt opnås ved at fokusere billedet på ethvert tv eller computerskærm gennem et forstørrelsesglas. Den største udfordring er at placere linsen korrekt og forhindre, at der kommer lys mellem billedet på skærmen og linsen. Med en vis omhu kan dette gøres ved hjælp af et par papkasser og masser af tape.

Trin 1

Foretag indersiden af ​​æskerne med sort konstruktionspapir, eller mal indersiden af ​​æskerne sort. Minimering af reflektionskilder inde i kasserne vil resultere i et lysere og klarere billede.

Trin 2

Skær et hul i bunden af ​​den store kasse, der er lige stor nok til, at den lille kasse passer ind ved hjælp af en hjælpekniv. Hullet skal skæres så tæt på midten af ​​den store kasse som muligt, og den lille kasse skal sidde tæt inde i hullet.

Trin 3

Skær et hul i bunden af ​​den lille kasse, der er lige stor nok til, at forstørrelsesglaslinsen passer ind. Hullet skal skæres så tæt på midten af ​​den lille kasse som muligt, og forstørrelsesglasset skal sidde tæt inde i hullet.

Trin 4

Placer den store kasse direkte foran skærmen, du vil projicere. Hvis du bruger en dobbeltkonkave linse, skal skærmen vendes på hovedet. Brug tape til at fastgøre kassen på forsiden af ​​skærmen og forsegle sømme, hvorigennem lys kan komme ind i kassen udefra.

Tænd for skærmen. Skub den lille kasse ind og ud for at justere projektorens fokus, indtil du har et klart billede på en flad, glat overflade.