Meddelelsen "Optimalisering af din Mac" i Mac OS X Forklaret

Nogle Mac-brugere kan få vist en popup-besked fra Mac OS X i hjørnet af deres skærm med en meddelelse med angivelse af "Optimering af din Mac - Ydelse og batterilevetid kan blive påvirket, indtil det er afsluttet." Mens der ikke er flere detaljer, der tilbydes I meddelelsen er der en "Luk" -knap, som afviser varslen. Denne optimeringsmeddelelse vises typisk, efter at en systemopdatering er installeret, logget ind på en ny brugerkonto, eller hvis Mac'en er genstartet efter en lang periode, hvor den ikke genstartes. Så hvis du ser denne advarselsmeddelelse, hvad sker der og hvad skal du gøre?


Svaret er enkelt; gør ikke noget, lad optimeringsprocessen fuldføres på Mac .

Optimeringsprocessen kan tage et par minutter til et par timer afhængigt af en række ting, herunder hastigheden på computeren og drevet, og hvilke opgaver der udføres. Og ja, som meddelelsen nævner, kan Mac'en køre langsomt som følge af de opgaver, der foregår bag kulisserne i MacOS / Mac OS X.

Hvorfor kan du se "Optimering din Mac" Alerts

For de der er nysgerrige om, hvad der sker, når denne advarselsmeddelelse kommer op, kan de specifikke processer variere som funktionerne, men ofte finder du det er et eller flere af følgende:

  • Tilladelses reparationsprocessen repair_packages
  • Spotlight-relaterede processer indekserer drevet, herunder indeksagent, mds, mdworker eller relaterede processer indeksering af et drev
  • iCloud Photo Library, photolibraryd eller Photos app fuldfører en migrering
  • Forskellige andre systemniveau funktioner eller processer, uanset om finde, makewhatis, ac, kernel_task, blandt andre

Hver af disse vil gå i baggrunden, og du er fri til at bruge Mac'en, når opgaven fuldender, men som advarslen siger, at nogle ting kan være lidt langsomme, eller batterilevetiden kan midlertidigt reduceres, da dette sker.

Hvis du vil have specifikationer, er den nemmeste måde at se præcis på, hvad der foregår under denne "optimering af din Mac" -proces, ved at gå ind i aktivitetsovervågningsprogrammet og sortere efter CPU eller ved energiforbrug, så længe du viser processer fra alle brugere og system, skal du hurtigt kunne se, hvad der sker nøjagtigt. Men uanset hvad du gør, skal du ikke afslutte processen, der er i brug, du vil ikke stoppe optimeringsprocessen midt opgaver, da det enten enten vil løbe igen fra begyndelsen eller potentielt kunne forårsage et problem med det, den forsøger at gøre.

Husk, lad optimeringsprocesserne køre og fuldføre. Hvis du har en Mac laptop, skal du slutte den til en oplader og lade den være færdig, ellers skal du bare lade Mac'en afslutte arbejdet.

Denne advarselsdialog er synlig i mange moderne versioner af Mac OS X, men mange brugere vil aldrig se det overhovedet. Meddelelsen ser ud til at forekomme oftest efter opdatering af systemsoftwaren til en ny punktudgivelse eller til en helt ny version (fra Mavericks til OS X El Capitan eller EL Capitan til MacOS High Sierra, MacOS Mojave osv.).

Hvis du har yderligere oplysninger, der kan tilbydes om meddelelsen "Optimalisering af din Mac", eller måske du ved, hvordan du aktiverer det manuelt, skal du dele eller fortæl os dine tanker i kommentarerne!