Sådan snap du portrætstilstandsbilleder på enhver iPhone med fokusfunktion til Instagram

Brug af portrættilstand til at opnå en dybdeffekt på billeder kan være begrænset til visse iPhone-modeller med dobbeltkamera-objektiver, men en række tredjepartsapps indeholder tilsvarende portrætfotofunktioner til alle andre iPhones. Instagram er en af ​​dem, med en "Focus" -funktion, der fanger billeder med en lignende dybdeffekt som Portrait Mode gør.

Mens Instagram Focus-tilstand ikke er perfekt, kan det være godt nok for mange iPhone-brugere, der ønsker at have en dybdeffekt med en sløret baggrund bag deres emne.


Da dette bruger Instagram, skal du naturligvis bruge en Instagram-konto og appen installeret på din iPhone for at bruge funktionen Focus mode.

Sådan bruges Instagram Focus Mode til portrætlignende fotos på en hvilken som helst iPhone

Instagram Focus mode fungerer bedst med ansigter, og det siger faktisk "Find et ansigt", når du forsøger at bruge funktionen, så nu skal det være, hvad du forsøger at tage et billede af med dybdeffekten. Sådan får du adgang til denne fokusfunktion og hvordan den fungerer:

  1. Åbn Instagram på iPhone, hvis du ikke har gjort det endnu
  2. På startskærmen i Instagram skal du trykke på ikonet Kamera øverst til venstre (eller svejs til højre for at få adgang til kameraet på den måde)
  3. Stryg over på kameraindstillingerne, indtil du ser "Fokus" og vælg det
  4. Snap dit "Fokus" billede af en persons ansigt

Når et foto af en person (og deres ansigt) bliver snappet i fokus-mode, vil baggrunden blive sløret og være ude af fokus og understrege forgrunden og motivet for billedet.

Dette er naturligvis bare et software-trick, men sådan fungerer de fleste af disse dybdeffektfunktioner, uanset appen, herunder hvordan portrættilstand på iPhone, iPhone X, iPhone 8 Plus og iPhone 7 Plus også fungerer sammen med lignende dybde og portrættypefunktioner på Android-telefoner og andre forskellige tredjeparts iOS-apps.

Selvfølgelig kan du også manuelt anvende blurs til Instagram-fotos, når du redigerer dem i appen, hvilket kan have en lignende effekt, men fokus-mode sigter mod at forenkle processen ved at gøre det for dig og ved at fokusere på ansigter også.

Og ja, selvom dette er rettet mod iPhone, skal det fungere det samme på Android Instagram og også Instagram på en iPad, hvis du installerede iPhone-appen på en iPad.

Hvis denne slags ting interesserer dig, prøv det!