Hvad er mobiltelefonafhængighed?

Mobiltelefonafhængighed er en hurtigt voksende afhængighed i USA Ifølge Drugrehabtreatments.com er der over 225 millioner mobiltelefonbrugere i USA, og 63 procent af disse er teenagere. Derudover viste en nylig undersøgelse foretaget af Pew Internet og American Life-projektet, at 51 procent af mobiltelefonbrugere mente, at det ville være meget svært at opgive deres mobiltelefoner, ifølge Forbes Magazine-webstedet. Mange af brugerne, men gamle, sagde også, at værdien for deres mobiltelefoner mere end andre teknologier, herunder internetadgang til fjernsyn. (Se referencer 2)

Identifikation

Mobiltelefonafhængighed er manglende evne til at være væk fra din mobiltelefon. I mange tilfælde betyder det at være på din mobiltelefon fem eller flere timer om dagen.

Symptomer

I teenagere manifesterer mobiltelefonafhængighed sig i stigende afgifter på mobiltelefonregninger, får panik, når de er uden deres telefon, humør, frustration og et konstant behov for at kontrollere deres telefonbeskeder. Generelle symptomer føles rastløse, når de ikke er omkring mobiltelefonen, irrationelle reaktioner (uden mobiltelefon rundt), problemer i skole og arbejde, øget tid på telefonen og tager unødvendige risici (dvs. brug af mobiltelefonen under kørsel).

Forebyggelse

Angiv tidsgrænser for den tid, du bruger på telefonen, sæt tid til aktiviteter (dvs. sport, film og andre aktiviteter, der ikke involverer telefonen), og øg tiden med familie og venner. Hvis du prøver disse tiltag, og de ikke fungerer, skal du muligvis søge hjælp fra en terapeut.

Ekspertråd

Ifølge Drugrehabtreatments.com anbefaler eksperter at vente på at købe en mobiltelefon til din teenager i to andre mindst 16 år. Andre eksperter anbefaler at håndhæve grænser for mobiltelefonbrug.

Fakta

To børn i alderen 12 og 13 år måtte indlægges på et mentalt hospital på grund af mobiltelefonafhængighed, ifølge Drugrehabtreatment.com.