Store højttalere vs. Små højttalere

Når du vælger mellem store og små højttalere, er der et synligt antal fordele og ulemper. Overkommelighed, bekvemmelighed og ydeevne tages i betragtning i præsentationen af, om store eller små højttalere er bedre. Dem, der er på markedet for højttalere, finder en række ulemper ved begge valg, som skal anerkendes for den potentielle forbruger.

Små højttalere - størrelse

Små højttalers største fordel er indlysende: dens størrelse. I sidste ende med hensyn til bekvemmelighed kan den lille højttaler omdanne stereoanlægget til en næsten surroundlydoplevelse, selv på mindre steder som i soveværelset. Med praktiske ledninger til rådighed, og selv når trådløse systemer bliver mere teknologisk avancerede og tilgængelige, forbliver små højttalere det mest bekvemme valg med hensyn til konsekvenserne af størrelsen.

Små højttalere - Effektivitet

Små højttalere er også meget mere effektive, når kraften fra større højttalere ikke er berettiget. I stedet for at spilde pladsen til større højttalere, når der ikke er behov for et avanceret system, fra et sted som soveværelset til den primære hjemmebiograf, er oplevelsen fra den lille højttaler en effektiv strømforbrug, hvilket resulterer i sprød og direkte lyd. Denne effektivitet overføres normalt også økonomisk.

Store højttalere - Audio Nature

Store højttalere kompenserer for ulemperne ved størrelse, effektivitet og normalt pris ved deres overlegne lydydelse. Mens mindre højttalere skaber opfattelsen af ​​en større scene - lydens fylde - skaber større højttalere denne virkelighed i den overlegne lydkarakter. Denne direkte egenskab ved større højttalere med hensyn til magt er den mest imponerende egenskab og skaber en dynamisk og realistisk lytteoplevelse.

Store højttalere - Subwoofer

Større højttalere indeholder normalt mindst en tweeter, og mindre højttalere ikke. Mindre højttalere udgør dette ved at producere en ledsagende subwoofer, som er prissat ekstra, for at hjælpe med de større lyde, den ikke kan producere i sin begrænsede effekt. Derfor er højder såvel som lave, i lyden anstrengt og lyder ikke så naturligt som større højttalere Når alt kommer til alt er lydkvaliteten helt sikkert kompromitteret, når der produceres en stor mængde lyd fra subwooferen og ikke højttalerne selv. En subwoofer er designet til at give baslydfrekvenser og kompenserer ikke for den begrænsede effekt af en primær hjemmelydhøjttaler, der er underdimensioneret.

Overvejelser

De vigtigste ting at huske på er, hvordan køberen måler vigtigheden af ​​disse ulemper. Da de normalt højere dyre større højttalere er bedre på skalaen af ​​lydkvalitet, som mindre højttalere, bør de på markedet lytte til begge typer højttalere for at afgøre, om størrelse og pris er de ekstra penge værd. Vores lytning kan tilpasses, og mindre højttalere forbedrer bestemt i kvalitet, så det kan være passende valg for effektivitet i størrelse og penge.