Sådan oprettes en online spilserver

Det kan være dyrt at betale for virksomheder for at være vært for din onlinespilserver. At lave din egen online spilserver kan dog være let og kan give dig mere serverkontrol og frihed end hostingfirmaer. Onlinespilservere kan oprettes til næsten ethvert spil, der kan hostes eksternt.

Trin 1

Download serverhostingsoftwaren til dit spil. Gem disse filer i spillets mappe (normalt placeret i afsnittet Programfiler på dit drev).

Trin 2

Begynd at konfigurere din server. Brug notesblok til at åbne filen 'server.cfg' i serversoftwaremappen. Dette er den fil, hvor alle serverindstillinger er konfigureret.

Trin 3

Indtast din computers IP-adresse i Server IP-sektionen i konfigurationsfilen. Hvis du ikke kender din computers IP-adresse, skal du åbne din webbrowser og navigere til http://whatismyipaddress.com/. Kopier og indsæt IP-adressen, der vises på dette sted, i din konfigurationsfil.

Trin 4

Indtast den IP-adresse, du lige har fundet, i din webbrowser (dvs. http://12.3.54.2342). Når routerens pop op-vindue åbnes, skal du indtaste adgangskoden til din router.

Trin 5

Naviger til sektionen Porte på siden, og opret en ny port. Indstil den numeriske værdi for denne port mellem 3000 og 4000. Indstil derefter adgangen til denne port til fuld adgang.

Trin 6

Indtast det portnummer, du lige har oprettet, i Port-sektionen i din serverkonfigurationsfil. 'Dette giver brugerne mulighed for at navigere gennem din router og få adgang til spilserverprogrammet.

Trin 7

Skift de andre muligheder i konfigurationsfilen til dine ønskede indstillinger. Disse ting inkluderer servernavn, speltyper, maksimale spillere, maksimal ping blandt andre muligheder.

Start spilserveren ved at dobbeltklikke på den eksekverbare fil, der følger med serversoftwaren. Dette kaldes normalt server.exe ..