Sådan laver du dit eget spil på ROBLOX

Elementer, du har brug for

  • ROBLOX-konto

  • Samling af skabeloner eller grundlæggende blokke

  • Katalog over genstande, du ønsker at bruge

ROBLOX er et online byggespil, der giver spillere mulighed for at opbygge deres egne niveauer eller "steder" og oprette deres egne unikke spil og hangouts. ROBLOX bruger grundlæggende skabeloner, scripts og emner, der gør det muligt for spillere at kombinere et vilkårligt antal af disse for at skabe noget meget større og endda programmere deres egne spil. Selvom dette kan virke kompliceret, er det nemt at lave dit eget spil på ROBLOX, som kan opdeles i nogle nemme trin.

Beslut, hvilken slags spil du gerne vil lave, og hvad målet bliver. Spil på ROBLOX spænder fra mange forskellige temaer og typer fra middelalderlige krigsspil til forhindringsspil og naturkatastrofespil. Det første trin i at lave et godt spil er at bestemme temaet for det spil, du laver, og hvad det enkle mål vil være.

Bestem, hvor stor du vil have modellen til at være. Modellen er størrelsen på det rum, hvor du skal spille. Du skal vide, hvor meget plads, du vil have folk, mens de prøver at færdiggøre dit spil og ændre modelstørrelsen i editoren ved at klikke på "Rediger", "Model" og ændre numrene, så de passer til den ønskede størrelse.

Placer genstande og klodser omkring modellen for at opbygge dit kort. Klik på mursten i menulinjen for at åbne en værktøjslinje, der viser alle de emner, du ejer og har gemt. Klik og træk murstenene til de relevante placeringer på kortet. Kopier og indsæt gentagne genstande eller stablede emner for at undgå at skulle trække hver enkelt mursten på modellen.

Script dit spil. Klik på "Model Script" i listen "Workplace" i højre side af skærmen. Dette krymper din model og bringer en teksteditor op med en liste over alle dine scripts. Hvis nogen genstande i din model har scripts bundet til dem, vises scriptsne her. Scripts består af to dele, Årsag (eller Trigger) og Effekt. Den første del er, hvad der får denne trigger til at træde i kraft. For eksempel, når spillere træder på en bestemt firkant, skriver et bestemt ord, støder på et bestemt objekt, fortæller den næste del spillet, hvad du vil ske.

Klik på "File" og derefter "Save As." Skriv det navn, du vil bruge, og klik på "Gem".