Sådan udskrives mikrofilm

Mikrofilm bruges af mange biblioteker og institutioner til at registrere dokumenter, men spare på lagerplads. Brugere kan indlæse mikrofilm i en læser og derefter se materialet. Læseren tillader, at mikrofilmen hurtigt søges og scannes for relevant information. Når det rigtige materiale findes, kan mikrofilmen udskrives. Udskrivning kræver en digitaliserende eller ikke-digitaliserende printer, der allerede er tilsluttet læseren. Processen til udskrivning af mikrofilm er let.

Trin 1

Indstil mikrofilmlæser, så den viser den side, der skal udskrives.

Trin 2

Vælg indstillingen "Udskriv" på mikrofilmlæser. I nogle institutioner, oftest universiteter, kræves en konto for at logge ind via en tilsluttet computer og få adgang til udskrivningsmuligheden.

Trin 3

Juster udskrivningsmulighederne for at få de bedste resultater. Skift filmtype fra "automatisk" til den specifikke type mikrofilm, du ser: positiv eller negativ. En positiv film viser sider som om de var en normal (sort tekst på en hvid baggrund), mens en negativ film viser det modsatte (hvid tekst på en sort baggrund). Hvis det er muligt, skal du vælge en ikke-digitaliserende printer til materiale, der har mange pletter eller uklare pletter, for at udskrive en klarere kopi. En digitaliseringsprinter vil forsøge at "udfylde" hullerne på tilfældige pletter, som om de var bogstaver, og resultatet bliver en kopi, der er vanskelig at læse. Indstil kontrasten på udskriften: Bliv lysere for mørk mikrofilm og mørkere for svage sider.

Udskriv mikrofilmen. Udskriv nogle få af den samme side, men indstil til forskellige kontraster, hvis det er svært at læse hele siden.