Sådan reduceres CPU-brug med Linux

I modsætning til Windows kan Linux-operativsystemet tilpasses, så du kan køre det på computere med begrænsede systemressourcer. Mange Linux-grafiske brugergrænseflader og programmer er bygget til let vægt og kan gøre en forskel med din systemydelse. Dine valg inden for software og grænseflader kan få selv en fem år gammel computer til at køre godt og kan få dig til at tænke to gange om at smide den væk. Men selvom du bruger den nyeste computer, kører den stadig hurtigere, når du kører programmer, der reducerer dit CPU-forbrug.

Grafisk brugerflade

Trin 1

Kontroller for at se, hvilke vinduesadministratorer du har installeret. For at gøre dette skal du starte computeren, vente på loginskærmen og gå til menuen "Session" for at se dine muligheder.

Trin 2

Vælg en let grafisk brugergrænseflade: Fluxbox, Openbox, LXDE og Icewm er alle lette og fuldt funktionelle.

Log ind på din computer. Du kører din lettere grænseflade, hvilket reducerer systemressourceforbruget betydeligt.

Kører letvægtssoftware

Trin 1

Opbevar din software, især dine webbrowsere og tekstbehandlingsprogrammer. Firefox og Open Office har tendens til at forbruge systemressourcer.

Trin 2

Installer eventuelle udskiftningsprogrammer: Opera eller Google Chrome til browsing på internettet, Abiword til tekstbehandling og gnumeric til regneark. For at gøre dette i et Debian-system skal du åbne en rodskal og skrive "apt-get install opera" uden citaterne og med navnet på det ønskede program.

Trin 3

Brug en teksteditor i stedet for en tekstbehandler. En god teksteditor gør de fleste af de samme ting, som en tekstbehandler gør, mens de bruger færre ressourcer. Som standard gemmes filer i .txt-format.

Skriv "htop" i en kommandoskal uden citaterne. Dette giver dig en systemmonitor, der giver dig mulighed for at se, hvilke programmer der bruger mest ressourcer. Du kan lukke processer i htop ved at rulle til det krænkende program og trykke på F9.