Sådan genbruges guld fra en computer

Elementer, du har brug for

  • Gamle computere

  • Skruetrækker

  • Beholdere til opbevaring af materialer

Genbrug af gamle eller nedlagte computere er ikke kun miljømæssigt ansvarlig. Det kan også være noget rentabelt. Efterhånden som computeralderen fortsætter, er vores jordfyldninger fyldt med elektronisk affald, der uundgåeligt forurener vores vandkilder og jorden, det er begravet under. Når du tager den nye bærbare computer eller CPU ud, skal du bruge den boks til at rumme alle dine genanvendelige, gamle computerdele.

Sådan genbruges guld fra en computer

Åbn din CPU (computeren.) De fleste ældre CPU'er har guldkomponenter på printkortene. At tage hele tavlen ud er det første skridt. Åbn sagen til din computer for at få adgang til elektronikken indeni. Selvfølgelig skal CPU'en være frakoblet, og hukommelsen skal renses, inden du spreder bare for at være sikker. Du skal bruge en lille skruetrækker til dette trin.

Tag de elektroniske komponenter ud. Når du er inde, vil du se moderkort og hukommelseschips. Træk alle de velsmagende bits ud og læg dem i en skraldespand. Kassen og andre dele kan også genbruges. Pak dem separat for en miljømæssigt forsvarlig bortskaffelse.

Sådan genbruges guld fra en computer

Lager bunker det. En undersøgelse foretaget af EOEarth siger, at "1 ton elektronisk skrot fra pc'er (pc'er) indeholder mere guld end det, der udvindes fra 17 ton guldmalm." En computer har ikke nok guld til at gøre dig rig. Alligevel, hvis du begynder at samle forladte computere, kan du gemme alle dine gulddele. Dette vil gøre det gennem tid og kræfter værd at gennemgå processen med omvendt galvanisering af genbrugscentret.

Adskil dine stykker. De fleste computergenbrugscentre beder dig om at adskille metaller og plast. Fokuser ikke kun på guldet på din computer. Sørg for at genbruge resten af ​​plast og elektronik. For at holde rodet skal du straks adskille dine gamle computere og tage al plast ind til genbrug med det samme.

computer, genbrug, guld, tage, gøre, har brug for, miljømæssigt, dele, åben, bare, personlig, computere, ycomputer, genbruge, gul

Tag det ind til genbrug. Du vil se, at din computer har alle slags skinnende metallik i sig. Mange af disse metaller er også genanvendelige. At tage din pc til et computergenbrugscenter er den nemmeste måde at hente dine ædle metaller på. Du vil gerne finde et raffinaderi af ædle metaller, du kan sende dine kredsløb og chips til. De vil gøre alt arbejdet, og de giver dig en rimelig pris for indsatsen. Se vores ressourceafsnit for mere information.

Tips

Brug et program til sletning af harddisken til at slette din harddisk, før du trækker den ud af din gamle computer.

Advarsler

Forvent ikke at tjene mange penge på computergenbrug, medmindre du planlægger at gå i gang. Genbrug af din computer guld kan dog lægge et par bukke i dine hænder, og det kan få dig til at føle dig godt ved at droppe den gamle personlige computer.