Sådan konverteres ekstern harddisk til NAS

Elementer, du har brug for

  • NAS-adapter

  • Trådløs router

Med evnen til at klemme enorme mængder data i mindre og mindre chips øges harddiskstørrelserne eksponentielt. Det er nu muligt at tilpasse terabyte data til små eksterne harddiske. Disse eksterne harddiske kan derefter konverteres til en NAS-enhed (netværkstilsluttet lagring), så flere computere kan få adgang til de oplysninger, der er gemt på harddisken, mens de er forbundet til det samme netværk. Dette kræver kun en simpel adapter og noget grundlæggende computerviden.

Køb en NAS-adapter. NAS-adaptere kan findes online på en række websteder, herunder Addonics, SimpleNET og Patriot. Tillad to til seks uger, før dit produkt ankommer.

Åbn din NAS-adapter. I den ene ende skal den have en Ethernet-port og et stik til en strømadapter. I den anden ende skal der være et USB 2.0-stik. Sæt netledningen i NAS-adapteren, og sæt adapteren i væggen. Når den er tilsluttet, skal "Power" LED-lyset på siden af ​​adapteren lyse.

Sæt din eksterne harddisk i væggen. Brug USB-kablet, der fulgte med din harddisk, til at sætte harddisken i USB-porten på NAS-adapteren.

Sørg for, at du har en stabil internetforbindelse. Brug Ethernet-kablet, der fulgte med din NAS-adapter, og tilslut adapteren til et af "Line Out" -stikkene på din trådløse router. Når dette trin er afsluttet, skal "Link" -LED'en lyse på siden af ​​din NAS-adapter.

Tænd din computer. Din NAS-adapter registrerer automatisk din IP-adresse. Åbn din internetbrowser, og skriv "Storage" i søgefeltet. Du bliver bedt om at indtaste et brugernavn og en adgangskode. Standardbrugernavnet er "admin", og standardadgangskoden er "admin" (bemærk, når du er logget ind, kan du ændre din adgangskode og justere alle indstillingerne til NAS-adapteren).

For at oprette en ny bruger skal du klikke på knappen "Tilføj" i menuen og indtaste den nye brugers navn og adgangskode. For at give denne bruger adgang til NAS'en skal du klikke på "Rediger", vælge brugerens navn fra listen og klikke på "Tilføj" for at føje dem til delingslisten.

Gentag trin 5 for så mange brugere, som du ønsker. Brugere logger ind ved at skrive "Kør" ved Windows startknap. De skriver derefter "\" efterfulgt af administratorens IP-adresse, på hvilket tidspunkt de bliver bedt om at indtaste deres brugernavn og adgangskode, hvilket giver dem adgang til din NAS.

Advarsler

Tillad kun tillid til brugere adgang til din NAS. Skift din adgangskode straks efter installation af NAS-adapteren for at forhindre uautoriseret adgang.