Tag filer i Mac OS X med en tastaturgenvej

Tagning af filer og mapper i Mac OS X kan være en praktisk måde at hjælpe med at administrere og organisere indholdet af Finder, selvom det kun bruges begrænset til bestemte projekter. For at få mest muligt ud af filetiketter vil du gerne have hurtig adgang til funktionen. En måde at gøre det på er med træk og slip tagging, men en endnu hurtigere måde for Mac-brugere, der primært er tastaturfokuseret, er at bruge en tastaturgenvej til formålet. OS X kommer ikke som standard med en tastetastatur, men med et par trin kan du oprette din egen tastaturgenvej, der giver taggetilstanden hvor som helst i Finder.

Sådan indstilles en tastaturgenvej til filmærkning på Mac

Dette vil oprette en brugerdefineret tastetryk, der skal bruges til at anvende filetiketter overalt i Finder:

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen
  2. Gå til "Keyboard" og vælg fanen "Genveje"
  3. Vælg "App Genveje" fra sidepanelet, og klik derefter på knappen [+] plus for at oprette en ny genvej
  4. Træk ned "Application" menuen og vælg "Finder.app"
  5. Under "Menu Titel" indtastes "Tags ..." nøjagtigt (det er tre perioder)
  6. Klik i feltet "Tastaturgenvej" for at definere tastetrykket for tagging af filer i Finder, i dette eksempel bruger vi Option + Command + T, og vælg derefter "Add" when done
  7. Afslut fra Systemindstillinger

Nu hvor du har tagget tastaturgenvejsopsætningen, vil du gerne prøve det selv, så du kan se, hvor hurtigt det er.

Tagning af filer og mapper i Finder med tastaturgenvejen

Gå tilbage til OS X Finder og vælg hvilken som helst fil eller mappe, du vil tagge, og tryk derefter på din nyligt definerede tastaturgenvej til tagging (det vil være Option + Command + T, hvis du fulgte vores eksempel, men brug det, du har angivet).

Du får se et popover-show, der lader dig vælge et eksisterende tag eller oprette en ny. Dette popover-tagpanel er tastaturgennemtrængeligt og bruger også forudsigelse, så du kan fuldføre hele processen uden at dine hænder nogensinde forlader tastaturet. Indtast de første få tegn i mærket, der skal bruges til at autofyldte resten, og tryk derefter på retur for at fuldføre tagningsprocessen. Når du er færdig med at anvende tagsne, skal du trykke på "Escape" -tasten for at gå ud af popover-menuen til filmærkning.

Færdiggjort med et projekt, eller vil du bare fjerne et tag fra en fil eller mappe? Glem ikke at fjerne tagger også er enkle, og det kan endda gøres ved hjælp af samme tastaturgenvejstrik som beskrevet ovenfor. Vælg blot filen, tryk på samme tastetryk for at kalde mærke menuen, og tryk derefter på delete-tasten efterfulgt af Retur for at fuldføre taggen fjernelse.