Sådan repareres bælge på et kamera (5 trin)

Kamerabælge lever et hårdt liv. De bliver løbende ramt frem og tilbage under fokusering, komprimeret i kamerakroppe eller strakt til deres grænser. Over tid kan der komme hulhuller og revner, især langs kanterne, hvor bælgen foldes. Selv meget små pinholes og tårer giver lys ind i interiøret eller kameraet, tåge filmen og ødelægge fotos. Til nødreparationer i marken kan sort elektrikertape arbejde, men for mere permanente reparationer har fotografer fundet en række andre løsninger.

Find og reparer pinholes og revner i Camera Bellows

Trin 1

Kontroller, om der er pinholes og revner i kameraets bælge, ved at placere et lille batteridrevet lys inde i kamerahuset. En lys LED-cykellampe fungerer godt. Fjern linsen og dæk hullet i linsebordet med sort pap og sort elektrikertape. Hvis du arbejder med et kamera, skal du indsætte en tom filmholder med et mørkt lysbillede på plads. I et mørkt rum som et skab skal du kigge efter lys, der skinner ud af pinholes eller revner.

Trin 2

Lav et lille parti bælge, der er mørkt, hvis du kun har få mindre pinholes. Formlen er 1 tsk. af Elmers lim, to små dråber flydende opvaskemiddel og to små dråber lampesort. Du kan få lampen sort i kunstnerforretningsbutikker eller online på Natural Pigments. Børst denne mørklægning med en lille kunstnerbørste på både det indvendige og udvendige af bælgen. Tre eller fire lette applikationer fungerer bedre end en tyk applikation. Hold bælgen åben, indtil blandingen er tørret.

Trin 3

Brug en tykkere maling til større pinholes. Mange fotografer som Liquitex Mars Black Acrylic, som er tilgængelig online fra en række leverandører. Malingen er permanent, vandtæt og fleksibel når den er tør. Et andet produkt til større pinholes og små tårer er Trident urethan cement, som du finder i dykkerbutikker. Det bruges til at reparere våddragter og forbliver fleksibelt og vandtæt, når det hærdes.

Trin 4

Ved alvorlige pinholes skal du bruge et sort silikongummiprodukt. Skub en pin ned gennem pinhullet, og lad den sidde på plads. Når rummets lys er tændt, skal du lægge en lille klat silikongummi på enden af ​​stiften inde i bælgen og trække langsomt stiften ud og trække silikonen ind i hulhullet. Smør derefter en lille mængde silikone på ydersiden af ​​bælgen og forsegl pinhullet fra begge sider. Et produkt, der fungerer godt, er Dow Corning Silastic Gasket # 732 RTV Black; find det i bilforretninger.

Få et bælgelappesæt til større revner i bælgen. Bostick & Sullivan, der er specialiseret i ældre kameraer, har et reparationssæt til rådighed for $ 15,00 plus forsendelse; se afsnittet Ressource. Hvis din bælge er meget slidt, skal du bruge et tyndt, fleksibelt sort nylonmateriale lamineret med en polyvinylchlorid (PVC) bagside. Du finder det i mange stofbutikker. Brug kontaktcement til at fastgøre dette stof på ydersiden af ​​bælgen ved hjælp af den originale bælge som ramme for den nye belægning.