Sådan sendes et dokument til et faxnummer

Der er flere måder at sende fax i dag. Computerfaxapplikationer kan gøre det lettere og hurtigere at sende en fax end den traditionelle faxmaskine. Imidlertid er faxmaskiner stadig i vid udstrækning i dag, både i den modtagende og afsendende ende. Du kan også bruge online faxtjenester til at sende faxer. Nogle af disse tjenester er gratis. Da der er flere muligheder for at sende et dokument til en faxmaskine, skal du vælge det, der er mest effektivt og praktisk for din situation.

Send med faxmaskine

Udskriv den eller de sider, du vil sende. Medtag et følgebrev, hvis du sender et professionelt dokument med flere sider.

Læg siden i printeren i overensstemmelse med faxmaskinens specifikationer. Et diagram udskrives normalt på maskinens papirbakke, der viser, hvordan papiret placeres. Du skal enten lægge siderne med forsiden opad eller nedad på papirbakken. Faxmaskinen fremfører muligvis papir fra bagsiden af ​​papirstakken, hvis du har mere end en, eller den sender måske det øverste papir først. Læs brugervejledningen for at finde ud af maskinens specifikationer. Om den første side udskrives først eller sidst betyder ikke nødvendigvis andet end det faktum, at siderækkefølgen, inklusive din forside, vendes i den modtagende ende.

Indtast modtagerens faxnummer. Tast først områdekoden, hvis du sender faxen til en lokal placering, der kræver et ti-cifret faxnummer. Sørg for at indtaste "1" før områdekoden, hvis faxen skal sendes langdistance. Hvis du sender til et andet land, skal du om nødvendigt medtage landekoden og bykoden. Hvis du har brug for at ringe et nummer for at nå ud til en ekstern telefonlinje fra en kontorbygning, skal du først trykke på det nummer.

Tryk på knappen "Send" på faxmaskinen. Du skal høre en klartone og derefter faxnummeret, der ringes op af faxmaskinen. Du vil høre en modemtone, når faxmaskinen opretter forbindelse til den modtagende faxmaskine.

Send via computer

Installer et faxmodem på din landbaserede telefonlinje. Dette er vigtigt, hvis du ikke planlægger at bruge en internetbaseret faxtjeneste.

Scan det dokument, du vil faxe, hvis du ikke har en kopi af det gemt på din computer. Du kan også sende en fax fra et åbent dokument i en tekstbehandler.

Åbn den fil, du vil faxe. Vælg "Udskriv" fra din åbne fil, og vælg "Fax" som din printer. Dette åbner faxguiden. Følg vejledningen for at udfylde faxnummeret og tilføje en forside til din fax. Send faxen i henhold til guideens instruktioner.

Brug online faxtjenester som en anden mulighed for at bruge din computer til at sende faxer. FreeFaxButton, FreePopFax og eFax Free er et par tilgængelige online fax tjenester, der giver dig mulighed for at faxe dokumenter gratis.

Elementer, du har brug for

  • Faxmaskine (hvis den ikke bruger en computer)

  • Scanner (hvis dokumentet ikke er gemt på din computer)

  • Faxmodem (til computersendede faxer)

  • Landbaseret telefonlinje (hvis du bruger computerfaxsoftware eller faxmaskine)