Sådan oprettes en tilgodehavende rapport i Access

Uanset hvad din virksomheds karakter er, er det vigtigt at holde styr på dine kunders fakturaer og de beløb, de skylder. En af de nemmeste og mest effektive måder at holde styr på dine debitorer er med en Microsoft Access-database. Når denne database er på plads, kan du oprette brugerdefinerede rapporter til at spore dine debitorer og følge op med eventuelle kunder, der endnu ikke har foretaget deres betalinger.

Trin 1

Log på din computer, og åbn Microsoft Access. Åbn din Access-database.

Trin 2

Opret tabeller og forespørgsler til din database, hvis du ikke allerede har gjort det. Angiv de felter, du vil medtage i databasetabellerne, inklusive kundens navn, fakturadatoen, forfaldsdatoen og fakturabeløbet.

Trin 3

Gå til forespørgselssektionen i databasen, og opret en ny forespørgsel. Vælg de felter, du vil medtage i din rapport. Du kan f.eks. Oprette en forespørgsel, der viser kundenavn og forfaldsdato og derefter begrænse forespørgselsresultaterne til at vise fakturaer, der er mere end 30 dage forsinkede.

Trin 4

Højreklik på den forespørgsel, du oprettede, og vælg "Design View". Skriv "Mellem [Indtast startdato] og [Indtast slutdato]" i afsnittet "Kriterier" i feltet Fakturadato. Dette skaber en prompt for brugeren om at indtaste det datointerval, der skal bruges i forespørgslen og rapporten.

Trin 5

Klik på afsnittet "Rapporter", og vælg indstillingen rapportguide. Vælg den forespørgsel, du vil basere rapporten på.

Vælg de felter, du vil medtage i rapporten om tilgodehavender. Klik på "Næste", og vælg en stil til rapporten. Klik på "Udfør" for at få vist din rapport. Indtast start- og slutdatoer, når du bliver bedt om det. Dette giver dig mulighed for at begrænse rapportresultaterne til forfaldne tilgodehavender.