Sådan oprettes enkle pixel-spil

Det kræver speciel software at fremstille videospil, selvom de er så enkle som pixelbaserede spil. Softwaren kræver masser af træning for at lære og perfektionere, før du kan lave et spil. Der er også flere forskellige muligheder, når det kommer til software til at lave videospil. Hvis du er villig til at lære at bruge softwaren, kan du lave enkle pixel-spil.

Trin 1

Find software, du kan bruge til at lave videospil.

Trin 2

Prøv Adobe Flash. Denne software bruges hovedsageligt til at lave animationer, men du kan også producere videospil med den. Selvom du laver et simpelt pixel-spil, er der stadig masser af komplicerede faktorer involveret, såsom at skabe bevægelse, score osv. Adobe Flash bruger et kodningsscript kaldet action-script. Adobe Flash er dyrt og lidt kompliceret, men det indeholder gode muligheder for spiltilpasning.

Trin 3

Download og prøv Game Maker (se link til download under Ressourcer). Denne software er gratis og er specielt lavet til oprettelse af videospil. Da det er gratis, har det ikke så mange kodningsmuligheder som Adobe Flash, men det understøtter masser af spiltilpasning. Du bliver også nødt til at lære softwaren, men det er ikke så kompliceret som Adobe Flash.

Giv RPG Maker XP en hvirvel (se link til download under Ressourcer). Du kan lave pixel-spil med dette program, men det fokuserer primært på at lave RPG'er (rollespil). Denne software giver dig en prøveperiode, men til sidst bliver du nødt til at købe den for at bruge den. At være, at det fokuserer på RPG'er, vil du være begrænset til, hvilken slags spil du kan oprette. Når det er sagt, tilbyder det mange unikke RPG-funktioner at oprette spil med.