Split Terminal i Mac OS X med iTerm2

En af mine klager med standard Mac OS X Terminal-appen er, at du ikke kan dele Terminal-skærmen, i stedet skal du åbne to vinduer. Nå, det må også have irriteret nogle andre udviklere, fordi iTerm2 har til formål at løse dette problem. iTerm2 er en gaffel af det originale iTerm-projekt til Mac OS X, som har nogle flotte funktioner, som standard Mac Terminal ikke gør, men evnen til at opdele Terminal Windows både vandret eller lodret er den vigtigste grund til, at jeg bruger appen.


Split Terminal Panes i Mac OS X
At splitte iTerm2 Terminal vinduerne er virkelig nemt, når du er i appen, skal du bare slå Command + D for at dele vinduet lodret, eller Command + Shift + D for at dele vinduet vandret. Du kan også kombinere de to for at få flisebelagte terminalvinduer, og derefter indtaste fuldskærmstilstand for at få den fulde kommandolinieoplevelse. Jeg bruger stadig Mac OS X GUI til en masse opgaver, så jeg bare maksimerede mine split-terminaler, som du kan se i skærmbilledet ovenfor, så jeg justerede indstillingerne, så terminalfokuset følger min mus snarere et museklik.

Funktionelt Alpha med et par quirks
iTerm2 er i øjeblikket i alfa, men det virker godt, og udviklingen sigter aktivt på at opnå "den bedste kommandolinieoplevelse under Mac OS X." Der er nogle få ulige displayrelaterede fejl, når du deler skærme vandret og har en gennemsigtig baggrund aktiveret, men Normalt bare rydde terminalen fungerer displayet kinks ud. Det er også værd at nævne, at iTerm2-appen for øjeblikket hedder iTerm, så hvis du har den ældre iTerm installeret på din Mac, kan du omdøbe denne, før du slår den i din applikationsmappe.

Download iTerm2
Hvis du bruger en god tid i kommandolinjen i Mac OS X, anbefaler jeg at tjekke iTerm2. Sørg for at få fat i den seneste svn build, hvis du vil have split-panel understøttelse.

Du kan downloade iTerm2 gratis fra Google Code eller puske rundt i den kilde, hvis du er i den slags ting.