Hvad gør Photoshop?

Adobe Photoshop er et billedredigeringsprogram, der bruges til at udføre en række funktioner i grafik-, fotografering- og digital kunstverdenen. Det blev frigivet af Adobe Systems, Inc. og markedsført som den nye standard for personlige billedredigerings- og maleprogrammer. Photoshop-software er kompatibel med både Windows- og Mac-operativsystemer, selvom den oprindeligt blev udviklet til kun at køre på Mac-computere.

Redigering

Photoshop-software bruges til at redigere og ændre en lang række billeder og billedtyper. En af dens mere almindelige anvendelser er grundlæggende fotoredigering. De redigeringsværktøjer, der er tilgængelige i Photoshop, giver brugerne mulighed for at udføre enkle ændringer som fjernelse af røde øjne og justering af belysning og farveniveau samt mere komplekse ændringer som lagdeling af flere fotoelementer for at skabe et enkelt billede. Denne proces involverer en bestemt funktion i Photoshop kaldet et lag.

Lag

Photoshop-lag gør det muligt for brugeren at arrangere og omarrangere billeder oven på hinanden. Hvert separat billede har sit eget lag, der kan flyttes frem og tilbage på tværs af billedlaget under det. Uden lag ville hvert billede fusionere med billedet under det, så snart det blev placeret. Dette ville gøre omorganisering eller yderligere placeringsredigering af enhver art umulig. Lag kan også bruges til at tilføje og fjerne visuelle effekter som filtre og belysning.

Digital maleri

Photoshop tillader også brugere at oprette originale billeder som digitale malerier, illustrationer og anden unik grafik. Digital maleri er en kunstteknik, der involverer genskabelse af traditionelle maleristilarter som akvarel, blæk og olie ved brug af computersoftware og digitale værktøjer. Photoshop tilbyder et stadigt voksende sæt virtuelle børster og penne, der nøjagtigt kan gengive mange forskellige fysiske tegne- og maleteknikker. Digitalt kunstværk findes oftest i sammenhæng med konceptuel kunst til film og videospil.

Professionelle brugere

Adobe Photoshop har vist sig nyttigt inden for en bred vifte af professionelle områder, herunder videnskab, kunst og design. Astronomer og retsmedicinske teknikere er afhængige af processorkraften i Photoshop til at håndtere de enorme mængder fotografiske data og beviser, der er nødvendige for deres arbejde. Animatorer bruger Photoshop til at skabe visuelt tiltalende karakterer og miljøer i flere lag. Grafiske, web- og industrielle designere er afhængige af lag og Photoshop's andre kreative funktioner til at designe billeder, layout og produkter, der er både attraktive og funktionelle.