Lær om en iPhone fra serienummeret

iPhone serienumre er ikke bare tilfældigt genereret, de indeholder faktisk nogle interessante oplysninger om enheden, og det er historie, herunder hvilken fabrik det blev lavet i og hvornår, farven på iPhone og dens lagerkapacitet.

Finde iPhone serienummer

Hvis du vil følge med her hos en iPhone, kan du få serienummeret i iOS af en enhed ved at gøre følgende:

  1. Gå til Indstillinger> Generelt> Om
  2. Rul ned sammen med andre oplysninger som model, IMEI og baseband firmware version, indtil du ser "Serienummer"

Hvis enheden er tilsluttet en computer, kan du også se under fanen "Sammendrag" i iTunes for at finde serienummeret på iPhone derfra.

Læsning af et iPhone-serienummer

Serienumre kommer i form AABCCDDDEEF, som kan læses som følger:

  • AA = Fabriks- og maskin ID
  • B = Produceret år (forenklet til slutciffer, 2010 er 0, 2011 er 1 osv.)
  • CC = Produktionsuge
  • DDD = Unik identifikator (men ikke relateret til UDID)
  • EE = Farve på enheden
  • F = Opbevaringens størrelse, S er 16GB og T er 32GB

For eksempel er serienummeret 79049XXXA4S fra fabrik 79 (formodentlig Foxconn), produceret i 2010 i den 49. uge, og er en sort 16GB iPhone 4. Nogle ældre telefoner har lidt anderledes mærkning, som iPhone 3G og 3GS kan henvise til 16GB som "K" snarere end S, men for nyere hardware bør dette fortsat være korrekt, medmindre Apple ændrer noget.

Dette blev opdaget et stykke tid tilbage af iFixIt under hele iPhone 4 Antennagate ting, da de forsøgte at finde ud af, hvilke enheder der var påvirket, og hvis Apple stille stillede ændringer i hardware. På dette tidspunkt er det bare en sjov måde at lære mere om din iPhone, så takket være Tim R. for at sende i tippet.

På den meget mindre tekniske side kan du også bruge serienummeret til at kontrollere garantioplysninger for telefonen, herunder adgang til en udvidet AppleCare-plan.

Opdatering: Serienummeret af iPhone 4 CDMA og iPhone 4S er lidt anderledes og følger ikke den samme struktur. Her er de trecifrede suffikser til iPhones, der falder ind i læsbarhedslisten (tak Michael):

VR0 (iPhone 2G Sølv 4GB)
WH8 (iPhone 2G Silver 8GB)
0KH (iPhone 2G Silver 16GB)
Y7H (iPhone 3G Sort 8GB)
Y7K (iPhone 3G Sort 16GB)
3NP (iPhone 3GS Sort 16GB)
3NR (iPhone 3GS Sort 32GB)
3NQ (iPhone 3GS Hvid 16GB)
3NS (iPhone 3GS Hvid 32GB)
A4S (iPhone 4 Sort 16GB)
A4T (iPhone 4 Black 32GB)

Dette strækker sig fremad gennem iPhone 5, iPhone 6, s, iPhone 7 modelår osv. Hvis du kender tilføjede detaljer om serienumre af iPhones og hvordan man læser dem, så lad os det vide i kommentarerne!