Sådan tilføjes en linje til AT&T uden kontrakt

Hvis du vil tilføje et ekstra familiemedlem eller en ven til din eksisterende mobiltelefonplan, kan AT&T udføre aktiveringen over telefonen, personligt eller online. Selvom tilføjelse af en ekstra linje til din eksisterende konto medfører yderligere månedlige gebyrer, kræver AT&T ikke, at du opgraderer eller forny din kontrakt for at gøre det. Simpel tale med en kundeservicemedarbejder og få en ny linje oprettet på få minutter.

Trin 1

Besøg AT&T "Tilføj en linje" webside. Log ind på din AT & T-konto, og klik på linket "Tilføj en linje". Dette fører dig til en anden side, hvor din konto gennemgås, hvorefter du vælger en telefon efter eget valg, som sendes til dig inden for tre til fem hverdage. Eventuelle gebyrer fra telefonen vises på din næste månedlige regning.

Trin 2

Besøg en lokal autoriseret AT & T-forhandler. Bed en repræsentant om at tilføje en linje, og præsenter ham med det primære navn og telefonnummer, der er knyttet til kontoen samt kontonummeret. Når processen er afsluttet, skal du vælge en ekstra telefon, og repræsentanten vil oprette et telefonnummer til den nyligt aktiverede linje og give dig et SIM-kort.

Gennemse listen over telefoner på AT & T-webstedet, og skriv mærke, model og farve ned, før du ringer til AT & T-repræsentanten. Ring til AT & T-repræsentanten på 888-333-6651. Giv repræsentanten dit primære navn, telefonnummer og kontonummer for at fremskynde processen. Anmod om at tilføje en ekstra linje, og fortæl repræsentanten, hvilken telefon du vil have. Din enhed og dit SIM-kort skal ankomme med posten inden for tre til fem hverdage. Enhver aktivering eller telefonafgift vises på din næste månedlige regning.