Sådan opbygges et klientservernetværk

Netværk kan komme i alle former og størrelser, men de to grundlæggende kategorier er peer-to-peer-netværk og klientserver-netværk. Client-server-netværk er generelt til over 15 brugere og bruges normalt i små til store forretningsmiljøer. I et klientservernetværk er klienten brugerens computer, som enten kan være en stationær eller bærbar computer. Serverens sammensætning varierer afhængigt af netværket, men det grundlæggende inkluderer en domænecontroller, DHCP og DNS.

Trin 1

Installer netværksoperativsystemet på serveren, som opretter dit netværk. Et forudbestemt netværksnavn skal vælges for at konfigurere serveren som en domænecontroller. Installer den aktive katalogkomponent, som giver dig mulighed for at oprette det aktuelle domæne, brugerkonti og computerkonti. DHCP og DNS skal også være installeret på din domænecontroller på dette tidspunkt. DHCP producerer leasingaftaler for hver computer ved at tildele dem en IP-adresse, der har en tidsstyret lejekontrakt, der kan udløbe når som helst du vælger. Typisk er lejekontraktens udløb med et stort netværk indstillet til otte timer.

Trin 2

Installer dit klients operativsystem på hver af de bærbare computere og desktops. Windows XP Pro betragtes som et klientoperativsystem. Sørg for at bruge Windows-opdateringer til at opdatere dine klientmaskiner med alle de vigtige sikkerhedsopdateringer, programrettelser og hot fixes for at hjælpe med at skabe sikkerhed i dit klientservernetværk. Deltag dine klientmaskiner til domænet, højreklik på "Denne computer", og vælg egenskaber, og når egenskabsboksen kommer op, skal du vælge fanen "Computernavn" øverst. Her vil du se det aktuelle domæne eller arbejdsgruppe, computeren er tilsluttet. Vælg knappen "Skift", som giver mulighed for at ændre computerens navn og domæne.

Installer netværksoperativsystemet på din næste server for at skabe makeup til filserveren. Log ind på serveren, og vælg "Start", "Administratorværktøjer", og vælg derefter "Administrer din server." Når administrer din serverapplikation starter, skal du placere din netværksoperativsystemdisk på serveren og vælge "Tilføj en komponent." Her har du mulighed for at installere mange forskellige serverroller, ligesom du gjorde, da du konfigurerede din aktive mappe, DHCP og DNS på din domænecontroller. Vælg "File Server" og klik på "Next". Windows indlæser automatisk fildelingskomponenten og begynder at oprette en deleguide, der giver dig mulighed for at begynde at oprette dine delte mapper.