Flash Vs. Statiske annoncer

Når du surfer på Internettet, bemærker du muligvis, at et antal websteder indeholder annoncer. Mange af disse annoncer kommer i form af indlejrede bannere, der reklamerer for en tjeneste, et produkt eller en virksomhed. Disse bannere findes ofte på websteder, der er vært for frit tilgængeligt indhold, som en form for indtjening til at drive webstedet. Du har måske også bemærket, at ikke alle disse annoncer er de samme - nogle af dem er et simpelt billede, nogle af dem er animerede, og nogle har endda interaktivitet.

Statisk annonce

En statisk annonce er netop det, statisk. Hvis der ikke er nogen animation, bevægelse eller anden interaktivitet, uden for at være klikbar. Disse bannere ligner en annonce i avisen eller et magasin, et billede arrangeret for at vække din interesse og få dig til at klikke. Nogle er skræddersyet til at passe ind i et bestemt sted, der passer ind i farveskemaet eller opsætningen af ​​webstedet. Generelt indeholder de billeder, slogans eller relevant tekst til det annoncerede produkt, service eller firma.

Animeret annonce

Animerede annoncer ligner statiske annoncer, idet de er en billedfil. Imidlertid har animerede annoncer en sekvens af rammer, der indeholder billeder, slogans eller tekst. Annoncen cykler gennem disse rammer i rækkefølge for at oprette en animationssløjfe. Nogle annoncer er designet til at løkke uendeligt, mens andre er indstillet til at gå igennem en eller et sæt antal loop-sekvenser. Nogle webværter kræver, at et animeret banner har et bestemt antal cyklusser for at begrænse båndbreddeforbruget. Disse filer er typisk GIF-format, da det er et meget brugt format, der understøttes af de fleste webbrowsere.

Flash-annonce

Flash-annoncer tager konceptet med et animeret banner et skridt videre. Ved hjælp af Adobes Flash-animationsplatform har animationer i en flash-annonce en mere flydende fornemmelse sammenlignet med deres lidt klodset GIF-kolleger. Flash-annoncer åbner også mulighed for annoncører til at oprette en interaktiv annonce. Brugere kan blive bedt om at vælge mellem et antal muligheder eller om at spille et rudimentært spil, før de føres til annoncørens link. Disse filer gemmes i Flash-format, SWF.

Nødvendige programmer

Oprettelse af en af ​​de nævnte reklamer kræver et par værktøjer. For statiske annoncer kræves lidt mere end en billededitor. Dette kan variere fra det absolutte grundlæggende, inklusive Microsoft Paint, til professionelle programmer til grafisk design såsom Adobe Photoshop eller CorelDRAW. Oprettelse af en animeret annonce kræver et GIF-animationsprogram. Adobe tilbyder denne mulighed i sine Photoshop- og Flash-programmer, selvom mange gratis GIF-animatorer også er tilgængelige online. For at oprette Flash-annoncer skal brugerne have en Flash-editor. Adobes Flash-software er den professionelle standard, selvom der også findes mange gratis alternativer.