Hvad er de forskellige typer routere?

Som Webopedia bemærker, er routere placeret ved gateways til netværk. De er ansvarlige for at holde data flydende mellem netværk og for at holde netværk forbundet med internettet. Uanset om du er på markedet for en ny router, i øjeblikket stoler på en router til en internetforbindelse eller bare er nysgerrig efter computernetværksteknologier, kan det være nyttigt at lære om de forskellige typer routere.

Kablet router

Kabelforbundne routere er typisk boksformede enheder, der forbinder direkte til computere via "hard-lined" eller kabelforbindelser. Én forbindelsesport på en kablet router giver routeren mulighed for at oprette forbindelse til et modem til modtagelse af internetdatapakker, mens et andet sæt porte giver en kablet router mulighed for at oprette forbindelse til computere til distribution af internetdatapakker. Nogle kablede routere leverer også porte til distribution af datapakker til faxmaskiner og telefoner. En af de mest almindelige sorter af kabelforbundet router er Ethernet-bredbåndsrouteren. Sådanne routere understøtter NAT-teknologi (Network Address Translation), som gør det muligt for flere computere, der er tilsluttet en kablet router, at dele en enkelt IP-adresse (Internet Protocol). Af sikkerhedshensyn bruger kabelforbundne routere typisk SPI-firewalls (stateful pakkeinspektion), mens routerne anvender DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) til kommunikation mellem computere inden for et netværk.

Trådløs router

På samme måde som en kabelforbundet router forbinder en trådløs router direkte til et modem via et kabel til modtagelse af internetdatapakker. I stedet for at stole på kabler til distribution af datapakker til computere distribuerer trådløse routere imidlertid datapakker ved hjælp af en eller flere antenner. Routerne konverterer datapakkerne, der er skrevet i binær kode - eller serier med 1'ere og 0'ere - til radiosignaler, som antennerne sender trådløst. En computer med en trådløs modtager kan derefter modtage disse radiosignaler og konvertere dem tilbage til binær kode. I modsætning til en kablet router, der opretter et kablet lokalnetværk (LAN), opretter en trådløs router et trådløst lokalnetværk (WLAN). Den mest almindelige standard for WLAN er kendt som Wi-Fi. For at beskytte Wi-Fi-netværk anvender trådløse routere ofte MAC-adressefiltrering af trådløs medieadgang og WPA-sikkerhed (Wi-Fi Protected Access).

Core Routers vs. Edge Routers

En kerneruter er en kablet eller trådløs router, der distribuerer internetdatapakker i et netværk, men distribuerer ikke datapakker mellem flere netværk. Derimod er en kantrouter en kablet eller trådløs router, der distribuerer internetdatapakker mellem et eller flere netværk, men ikke distribuerer datapakker inden for et netværk.

Virtuel router

I modsætning til en fysisk kablet eller trådløs router er en virtuel router et abstrakt, immaterielt objekt, der fungerer som en standardrouter til computere, der deler et netværk. Routeren fungerer ved hjælp af Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP), som bliver aktiv, når en primær, fysisk router fejler eller på anden måde bliver deaktiveret.