Kontroller, hvilke apps der kan få adgang til kontaktoplysninger i OS X

Hvis du kører de nyeste versioner af OS X, har du sikkert bemærket, at når apps forsøger at få adgang til din kontaktliste, får du en advarsel som "Programmet vil gerne få adgang til dine kontakter", hvilket giver dig mulighed for at tillade eller nægte adgang . Appene, der foretager kontaktpersoner, bliver derefter gemt i en fortroligheds liste, hvilket giver en nem måde at senere kontrollere, hvilke apps der kan og ikke kan få gemte kontaktoplysninger. Sådan får du adgang til og justerer listen:

  • Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen
  • Vælg panelet "Sikkerhed og privatliv" og klik på fanen "Beskyttelse af personlige oplysninger"
  • Vælg "Kontakter" i sidefeltet, og tjek eller fjern markeringen af ​​programmer for at tillade eller nægt adgang til Kontakter

Dette er de samme Kontakter, der findes på din iPhone og iPad, forudsat at du bruger iCloud til at synkronisere oplysningerne med din Mac. De fleste apps bruger kun kontaktpersoner til dine egne oplysninger, for ting som automatisk udfyldning og automatisk afslutning, hvor det er praktisk at automatisk placere navn, e-mail og telefonnumre i formularer.

Dette er en ekstra sikkerhedsfunktion, der blev ankommet med nyere versioner af OS X og mellem GateKeeper, og du bør ikke bekymre dig meget om nogen ufarlige apps, der får adgang til eller misbruger personlige data.