Typer af fjernsynssæt

Da tv-udsendelsen begyndte, stod teknologien på vakuumrør for at generere billeder. De største spørgsmål, når det gjaldt at købe, var, hvor stor en skærm du havde råd til, og om du skulle købe en radio og tv i en konsol. Dagens tv-teknologi findes i flere varianter, som alle er designet til at tilbyde overlegne billeder - men hver stil har sine egne fordele og ulemper.

LCD-tv

Skærmen i LCD-tv'er med flydende krystaller har typisk to ark polariserende materiale, hvor de flydende krystaller er presset imellem. For at skabe et fjernsyn passerer en strøm gennem krystallerne og styrer, hvilke der slipper lys igennem. Nogle LCD-tv bruger fluorescerende lys, men LED-apparater bruger i stedet lysdioder. LCD-tv kan ikke blive helt sorte og fanger ikke alle detaljerne i hurtig bevægelse på skærmen. Det er dog den mest almindelige tv-teknologi, så du har en bred vifte af muligheder, når du handler.

Plasma

Plasmaskærme bruger små gasceller til at belyse pixels i et billede. Plasma-teknologi gengiver hurtig bevægelse og giver dybere kontraster end LCD-apparater. Du kan også se i en bredere vinkel end et LCD-tv uden at miste billedkvaliteten. Plasmasæt er dog tungere og tykkere end LCD-sæt. Fra og med 2014 fremstiller kun et par producenter dem, så dit valg af modeller er begrænset.

OLED

OLED-fjernsyn bruger organiske lysdioder til at belyse hvert billedelement individuelt i stedet for at baggrundsbelyse skærmen. Dette skaber et mere farverigt og lysere billede end nogen konkurrerende teknologi, der er tilgængelig i skrivende stund. Som de fleste nye teknologier er det dyrt: et 55-tommers sæt løber $ 9.000. Det er også muligt, at nogle billeder kan "brænde ind" og forblive på skærmen i stedet for at falme.

4K og Ultra HD

Ultra high-definition sæt, også kendt som "4K", tilbyder ikke en ny teknologi. Hvad de tilbyder, er mange flere pixels på skærmen, hvilket giver dem op til fire gange opløsningen på et almindeligt HD-tv. Imidlertid udsender ingen i skrivende stund i UHD, og ​​den overlegne opløsning er ikke så mærkbar med et almindeligt HD-udsendelsesbillede.

3D

Tredimensionelt tv fungerer under samme teknologi som 3D-film. Tv'et viser to separate billeder samtidigt; du sætter briller på, som fletter billedet sammen til et samlet billede. Der er ingen rent 3D-apparater, men avancerede 2D-fjernsyn har tilbudt 3D som en mulighed siden 2010. Brillerne kommer med tv'et. Der er dog ikke mange 3D-visningsmuligheder; Blu-ray DVD'er i 3D er i øjeblikket den primære kilde til materiale.