Sådan tester du et DSL-modem

Den maksimale hastighed for din DSL-forbindelse (digital subscriber line) er begrænset af hastigheden på den pakke, du bestilte fra din internetudbyder, men mange hjemmeforbindelser fungerer ikke med den hastighed. Dette kan skyldes, at dit DSL-modem ikke fungerer korrekt. Udfør en internetforbindelseshastighedstest for at se, om dit modem fungerer korrekt

Trin 1

Luk alle programmer, der bruger en internetforbindelse, f.eks. Fildelingsprogrammer.

Trin 2

Gå til et af internethastighedstestwebstederne, der er knyttet til ressourcer 1 til 3.

Trin 3

Vælg det sted, der er tættest på dig, hvis du får et valg.

Trin 4

Klik på knappen "Start" eller "Start test". Din computer sender og modtager filer i forudindstillede størrelser, og hastighedstestværktøjet vurderer din DSL-forbindelse baseret på hvor lang tid overførslerne tog.

Trin 5

Gå til testen, der er linket i Ressourcer 4 og 5, og klik på "Start". Ping-testen måler, hvor lang tid det tager for individuelle datapakker at rejse fra dit modem til testwebstedet og tilbage, og hvor mange pakker, der går tabt i transmission.

Trin 6

Frakobl Ethernet-kablet, der forbinder dit DSL-modem og din netværksrouter fra netværksrouteren. Sæt den anden ende i en Ethernet-port på din computer.

Trin 7

Gentag hastighed og ping-test ovenfor. Du skal have de samme hastigheder i begge testsæt, hvis dit DSL-modem og netværksrouter fungerer korrekt.

Trin 8

Afbryd dit DSL-modem, og sæt et andet DSL-modem i stedet.

Kør hastighedstestene igen. Hastighederne registreret af de to DSL-modemer skal være meget tætte, hvis dit modem fungerer korrekt.