10 Must-Know Startup Commands for Older Macs

En række tastaturgenveje og kommandoer kan bruges under en Mac-systemstart for at få adgang til forskellige funktioner, systemadministrationsfunktioner og fejlfindingsture. Nogle af disse opstartstaster kan være lidt anderledes på PPC og Intel Macs, men mange af funktionerne forbliver de samme, uanset om det har adgang til sikker boot-tilstand, hardware test, single-user mode, boot fra en dvd eller mere.

Tjek listen nedenfor for ti absolutte vigtige opstartskommandoer, som enhver Mac-bruger skal vide, især for den ældre hardware!

Handling / Forklaringtastetryk
Skub cd ud ved opstartHold museknappen nede, umiddelbart efter at den er tændt
OS X Sikker opstartTryk på Skift under opstart
Start i FireWire Target Disk-tilstandTryk på T under opstart
Opstart fra en cdTryk på C under opstart
Omgå primært startvolumen og søg et andet startvolumen (cd osv.)Tryk Cmd-Opt-Shift-Delete under opstart
Vælg Start disk før opstartTryk på Valg under opstart
Start i Verbose modeTryk på Cmd-V under opstart
Start i Single-User-tilstand (kommandolinje)Tryk på Cmd-S under opstart
Force screen resetTryk på R under opstart
Force OS X opstartTryk på X under opstart

Disse boot kommandoer kommer direkte fra Apple, og de er sikker på at arbejde på enhver ældre Mac-model. Der er nogle universelle kommandoer, som menuen Option boot loader, som vil ændre startdisken på systemstart. Også husk, at der er en vis forskel mellem en Power PC Macintosh og en Intel-baseret Macintosh, og selvfølgelig er Mac hardware vil også betydning for disse. Hvis en Mac ikke har Firewire, ville det ikke være muligt at starte det, det er måske indlysende, men for nogle brugere, der ikke er bekendt med portterminologien, kan det være en reel forvirring, da de forsøger at starte fra et drev med den forkerte nøgle, Sørg derfor for, at du forsøger at starte fra den rigtige drev og den korrekte protokol!