Hvad er en .DS_Store-fil?

Jeg bliver ofte spurgt om formålet med .DS_Store-filer fra Mac-brugere og Windows-systemadministratorer, der har få Mac'er på deres netværk, hvor der ses filerne, når de skjulte filer bliver synlige.

Her er en forklaring på, hvad et DS_Store-dokument er i Mac OS X, hvad sker der, hvis du sletter dem, og hvordan du deaktiverer deres oprettelse, hvis du hellere ikke vil have dem rundt længere på netværksmiljøer.

Hvad er en .DS_Store-fil? Hvad gør en DS_Store-fil?

.DS_Store-filer bruges af Mac OS X til at gemme mappespecifikke metadataoplysninger. De oprettes i hver mappe, som Mac OS X Finder har adgang til, lige netværksvolumener og eksterne enheder. Tilpasninger på mappeniveau gemmes i DS_Store-filen, f.eks. Brugerdefinerede ikoner, ikonplacering, ikonstørrelse, vindueplacering, listevisninger, brugerdefinerede baggrundsbilleder eller farver osv. DS_Store-filer er beregnet til at være diskret, og derfor har de en. foran deres navn, hvilket indikerer til UNIX-filsystemer, at filen er usynlig.

De fleste Mac-brugere vil sandsynligvis aldrig se en DS_Store-fil overhovedet, men hvis brugeren har valgt at vise skjulte filer, bliver de synlige i næsten alle mapper i OS X. På samme måde vil de næsten altid komme op med -a flag til kommandoen ls, hvilket indikerer at vise usynlige filer, der går forud for en periode.

Her ser en DS_Store-fil ud, når skjulte filer gøres synlige i OS X:

Hvad sker der, hvis jeg sletter .DS_Store-filerne?

Hvis du sletter .DS_Store-filer fra Mac-mapperne, vil du miste mappespecifikke mapper for mapper; ting som ikoner, vindueplacering, baggrundsbilleder osv. vil gå tabt. Selvom der ikke er nogen væsentlig skade (undtagen at miste metadataerne) for at slette DS_Store-filer, medmindre du har en meget specifik grund til at slette dem, skal du holde dem på plads, da Mac OS X Finder bruger dem. Sletning af filerne er kun nødvendig i nogle specifikke Windows + Mac-delte netværksmiljøer, og ellers vil de ende op med at blive regenereret af Mac OS X alligevel.

Kan jeg stoppe DS_Store-filer?

Ja, ved at udføre følgende kommando i Terminal kan du forhindre oprettelsen af ​​DS_Store-filer

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores true

Det er ret nemt at stoppe .DS_Store-filoprettelse til netværksforbundne mængder, aktier og drev, men det er sjældent nødvendigt for de fleste brugeres situationer.

Disse DS_Store-filer findes i alle versioner af OS X, fra de ældste versioner til de seneste udgaver af Mac OS X, da de er en kritisk komponent i filsystemets metadata-lagring og info.