Sådan testes mit systems hastighed

Din computers hastighed er ikke et produkt af et stykke hardware eller software. Det er snarere et produkt af kapaciteten i din computers processor, RAM, grafikkort og harddisk. Kompatibiliteten af ​​disse enheder og deres konfiguration kan også spille en rolle i dit systems samlede hastighed. Både Windows Vista og Windows 7 leveres med hjælpeprogrammer, der måler kapaciteten i dit system, der tager højde for alle disse aspekter. Der er ikke behov for at betale for et program, der tester din computers hastighed.

Trin 1

Klik på knappen "Start" i nederste venstre hjørne af skærmen og derefter på "Kontrolpanel". Klik på "System og sikkerhed" i det vindue, der åbnes. Klik på "Kontroller Windows Experience Index" under underoverskriften "System".

Trin 2

Klik på "Kør vurderingen" i nederste højre hjørne af vinduet. Testtiden varierer med din computers hastighed. Når testen er afsluttet, viser Windows separate scores for din computers processorhastighed, mængde RAM, standardgrafik, tredimensionel grafik og dataoverførselshastigheden på din primære harddisk. Disse tal kaldes Windows Experience Index Score.

Trin 3

Find din computers laveste score. Microsoft henviser til dette nummer som din computers "basisscore". Hardware med denne score er sandsynligvis en af ​​din computers begrænsende faktorer, når du prøver at køre specielt krævende programmer, eller når du kører flere programmer samtidigt. Disse scorer tildeles i forhold til andre computere, der var i produktion på det tidspunkt. Fra og med 2010 var den højeste score, en computer kunne modtage, 7,9, men skalaen for scorerne er beregnet til at ændre sig over tid.

Klik på tilbage-knappen for at vende tilbage til "System og sikkerhed" -siden, hvis du ønsker mere information om din computers hastighed. Klik på "Vis mængde RAM og processorhastighed." Denne skærm beskriver hastigheden på din processor, i hertz, med separate scores for hver processorkerne, hvis der er installeret mere end en. Denne måling er ikke relativ som Windows Experience Index Score. Din processors hertz-vurdering henviser til antallet af beregninger, den kan gennemføre på et givet tidspunkt. Denne side beskriver også mængden af ​​RAM eller tilfældig adgangshukommelse, som din computer har. Jo mere RAM til rådighed, jo hurtigere kan din computer køre.