Den bedste måde at forbinde en PS2 til et HDTV på

I modsætning til nyere konsoller understøtter PlayStation 2 ikke et HDMI-kabel, der tilbyder den bedst mulige video på HDTV. I stedet skal du købe et sæt komponentkabler. Komponentsortimentet forbedrer videokvaliteten sammenlignet med de sammensatte kabler, der følger med PS2, men eliminerer ikke inputforsinkelsen forårsaget af afspilning på et HDTV. De fleste spilbutikker sælger ikke længere PS2-kabler, men PS3's komponentkabler fungerer på det ældre system.

Forbedringer i forhold til sammensatte kabler

I modsætning til kompositkabler, der bærer videodata i et enkelt kabel, opdeler komponentkabler videosignaler i tre dele, hvilket resulterer i forbedret farvekvalitet. Komponentkabler giver dig mulighed for at aktivere progressiv scanningstilstand i kompatible spil. Når det er sat op i hvert spil, fjerner denne tilstand de flimrende linjer, der kan forekomme på store tv'er. Tilslutning af komponentkabler gør også, at visse spil kører i high definition, men kun to spil i USA, "Gran Turismo 4" og "Tourist Trophy", har faktisk denne funktion.

Opsætning af komponentvideo

Når du har tilsluttet en PS2 med komponentkabler, skal du tænde konsollen uden et spil indsat og åbne menuen "Systemkonfiguration". Sæt "Component Video Out" til "Y Cb / Pb Cr / Pr" og skift "Screen Size" til "16: 9." Ikke alle spil understøtter 16: 9 widescreen, og du skal muligvis også indstille skærmstørrelsen i hvert spils valgmenu. PS2's progressive scanningsstøtte varierer også fra spil til spil, så tjek indstillingerne i spillet. Hvis du ikke kan finde en progressiv scanningsmulighed, kan du prøve at holde "Trekant" og "X", mens spillet indlæses for at få vist indstillingen.