Sådan tilsluttes en kabelboks og en AV-modtager til HDTV

En hjemmebiografopsætning kan være meget sjov, især hvis du har et HD-tv. Men at få dit kabel-tv og lydsystem til at fungere korrekt kan være forvirrende. Opsætning af en kabelboks til tilslutning til dit tv kræver et par trin og gør dig klar til kabel-tv. Opsætning af en forbindelse til din AV-modtager tager et par flere trin og gør dig klar til at bruge dine egne højttalere, uanset om du ser kabel eller andet.

Kabelboks

Trin 1

Identificer den korrekte indgang, der skal bruges på dit tv, og den korrekte udgang, der skal bruges på din kabelboks. Indgangs- og udgangsportene skal være identiske på begge enheder. Den mest almindelige mulighed er koaksial, som på tv'et ofte er mærket "Kabel", "Koaksial" eller "Aux". Hvis du har high-definition kabeltjeneste, skal du bruge komponenten eller HDMI-porte. Komponentporte vil blive farvet for at matche stikkets farver.

Trin 2

Sæt den korrekte ledning i kabelboksen med både kassen og tv'et slukket. Hvis du bruger et koaksialkabel, skal du skrue det ind i porten for at sikre det; andre kabeltyper tilsluttes. Hvis du bruger komponentkabel, skal du tilslutte hvert stik til den port, der matcher dens farve. der skal være enten tre eller fem stik. (Tre er til video, to er til lyd.) Hvis du bruger HDMI, er der et enkelt stik, der skal bruges på kabelboksen og på dit tv.

Trin 3

Tilslut lydtilslutningerne, hvis det er relevant. Dette gælder kun, hvis du bruger komponent og kun tilsluttet tre stik i trin 2; de andre angivne opsætninger har lyden klar til brug. På både kabelboksen og tv'et skal du bruge lydporte grupperet med de videoporte, du allerede har brugt. Lydstikkene skal være farvet rød og hvid, og farverne svarer til lydstikkene.

Sæt ledningen i dit tv. Hvis du bruger en komponentforbindelse, er der fem stik. Hvis du bruger et koaksialkabel, skal du tilslutte og skru ledningen i den rigtige cirkulære port.

AV-modtager

Trin 1

Identificer de korrekte lydforbindelser. Du bruger lydudgangen på dit tv og lydindgangen på din AV-modtager, og indgangene og udgangene skal se ens ud. Almindelige typer inkluderer RCA (også kaldet "komposit") og digital optisk. Der vil sandsynligvis være flere lignende eller identiske inputmuligheder for modtageren; du kan bruge en hvilken som helst af dem, selvom det enkleste valg er det, der er mærket til brug med et tv.

Trin 2

Tilslut lydledningen til AV-modtagerindgangen og TV-udgangen. Du kan tilslutte den ene ende af ledningen i en hvilken som helst rækkefølge. Du skal gøre dette, når enhederne er slukket.

Trin 3

Tænd for AV-modtageren, og vælg den korrekte lydindgang ved hjælp af knapperne eller modtagerens fjernbetjening. Den korrekte indgang skal matche etiketten med den indgang, som du satte ledningerne i, sandsynligvis "TV".

Sluk for tv-højttalerne ved hjælp af tv'ets menusystem. Dette er valgfrit, men mange foretrækker at bruge AV-højttalerne alene. Se dit tv's brugsanvisning for detaljer.