Sådan foretages fejlfinding af en HP OfficeJet 5610

Hvis din HP Officejet 5610 All-In-One printer holder op med at fungere eller producerer fejl, kan du selv foretage fejlfinding af nogle problemer, selvom andre har brug for teknisk support. Det er altid værd at slukke og tænde enheden igen som en simpel løsning til grundlæggende problemer. Hvis det ikke virker, skal du diagnosticere problemet yderligere.

Trin 1

Kontroller, om der vises fejlmeddelelser på din computer. Hvis "Papirfejl" eller lignende vises, forsøger du sandsynligvis at udskrive et dokument, der ikke er A4, eller en anden størrelse end standard. Juster udskriftsindstillingerne, og prøv igen. Hvis "Printeren er offline" vises, men alligevel printeren er tilsluttet korrekt, skal du bruge HP Auto Diagnostics-værktøjet (se Ressourcer) til at rette fejlen.

Trin 2

Kontroller, om der er fejlmeddelelser på selve printeren. En "Papirstop" er det mest almindelige problem, og du vil være i stand til at trække papiret ud (fast men omhyggeligt) for at løse problemet. Hvis der vises en slags "0x" -fejlmeddelelse, skal du frakoble USB-kablet, fjerne blækpatronerne, frakoble netledningen i 60 sekunder, derefter tilslutte den igen, trykke på tænd / sluk, sæt patronerne i igen, udføre udskrivningskalibrering, tilslut USB-kablet og prøve udskrive igen.

Kontroller, hvornår fejlen opstår. Hvis meddelelsen "Scannerfejl" vises under scanning, skal du løfte scanneren op og trykke på en vilkårlig knap. Scannerpæren skal lyse op. Hvis den ikke gør det, har du muligvis en defekt scanner.