Sådan fejlfindes farven på en Sharp 42 fladskærm

Fladskærms-tv er populær forbrugerelektronik med meget fleksible anvendelser. De kan bruges som fjernsyn samt computerskærme og kan placeres på vægge eller bordplader. På grund af deres popularitet masseproduceres de for at holde trit med efterspørgslen. En af de største producenter af fladskærme er Sharp, som giver mange forskellige størrelser inklusive 42 tommer modeller. På grund af masseproduktion kan de have fejl eller problemer, herunder problemer med farvekvaliteten. Det er muligt at afhjælpe dette problem hjemmefra uden behov for en reparationsspecialist.

Sådan fejlfindes farven på en Sharp 42 fladskærm

Trin 1

Afbryd alle enheder, der er tilsluttet fjernsynet, og sluk det. Tænd den igen, og tilslut enhederne sikkert til deres indgange. Test enhederne ad gangen for at kontrollere, om problemet har at gøre med enhederne eller indgangene. Juster også billedtilstandsindstillingerne på enhederne, og sørg for, at komponentkablerne er tilsluttet de rigtige indgange.

Trin 2

Hvis en enhed er forbundet med komponentkabler, kan et defekt stik forvride farvekvaliteten. Komponentkablerne adskiller signalerne i tre farver (rød, grøn og blå), og hvis stikket er defekt, kan enhver farve mangle i billedet. Prøv at udskifte komponentvideokablet, hvis det er blevet beskadiget eller bliver defekt.

Trin 3

Juster indstillingerne på fjernsynet ved at åbne menuen. Tv er indstillet til for lyse indstillinger til showroomformål og skal tilpasses dit hjem. Skift billedtonen og også farvetemperaturen. Juster indstillingerne ud fra din synsvinkel og afstand for at finde den rigtige kombination. En videokalibrerings-DVD kan bruges til at justere fjernsynets farvekvalitet.

Juster belysningen i rummet eller synsområdet, hvis det er muligt. Belysningstypen kan også påvirke den måde, hvorpå billedkvaliteten vises på skærmen. Et lysere område er bedre for billedkvaliteten.