Hvordan får jeg en kopi af mine Sprint-tekstbeskeder?

Opbevaring af kopier af tekstbeskeder, der er sendt eller modtaget fra Sprint-mobiltelefoner i en mobiltelefonplan, kan være vigtig i forretningsmæssige eller personlige forhold. Nogle mobiltelefoner giver dig mulighed for at videresende meddelelser til en e-mail-konto for at bevare en kopi. Uden denne mulighed for at videresende beskeder bliver det imidlertid en vanskelig opgave at få kopier af dine beskeder på et senere tidspunkt.

Sprint Corporation-politikker for tekstbeskeder

På grund af Sprints privatlivspolitikker er virksomheden stærkt begrænset til, hvilke oplysninger den kan give om de tekstbeskeder, der sendes eller modtages til mobiltelefoner på en given konto. Antallet af sendte og modtagne tekstbeskeder er den eneste information, der er let tilgængelig fra Sprint.

Ifølge en kundeservicemedarbejder vil Sprints Corporate Security Group kræve et notariseret brev fra den person, der anmoder om tekstbeskederne, der bekræfter, at han er kontohaver, før Sprint kan give yderligere oplysninger om disse meddelelser. Den person, der anmoder om kopier af tekstbeskederne, bliver sendt til deres lokale retshåndhævende organ for at modtage det faktiske indhold.

Kontakt dit lokale retshåndhævende kontor

At få indholdet af tekstbeskeder sendt på en Sprint-mobiltelefonplan er en juridisk sag. Du skal kontakte dit lokale retshåndhævende kontor og overholde agenturets individuelle procedurer i henhold til Sprint-kundeservice for at få kopier af dine Sprint-tekstbeskeder.