Sådan bruges CD-RW-diske

Elementer, du har brug for

  • Computer

  • CD-brænder

  • CD-RW

Selvom den optagelige cd langsomt erstattes af andre lagerenheder såsom USB-flashdrev, MP3-afspillere og bærbare harddiske, er der stadig flere applikationer, hvor cd'er kan være nyttige. Afbrænding af en CD-R eller CD-RW er ikke en vanskelig opgave og kan udføres af de fleste computerbrugere. En CD-RW adskiller sig fra en almindelig CD-R, idet den giver dig mulighed for at skrive, slette og omskrive filer på den samme disk flere gange.

Sådan bruges CD-RW-diske

Tænd computeren, og åbn cd-drevet. Anbring en CD-RW-disk på bakken, og luk drevet. Vent til computeren genkender disken.

Åbn en cd-brændings- og rippeapplikation. Hvis du ikke allerede har et program, der kan skrive, slette og omskrive filer på en CD-RW, skal du downloade og installere et program som Nero InCD, Roxio Creator eller Windows Media Player.

Føj filer til din CD-RW. Importer lyd-, video- eller datafiler til cd-brændingsapplikationen ved hjælp af programmets "Åbn" eller "Import" -menu. Brug menuen "Indstillinger" eller "Indstillinger" for at sikre dig, at funktionen "Multi-session-disk" er aktiveret. Arranger rækkefølgen af ​​filerne, som du finder passende, og klik på knappen "Brænd" eller "Start" for at starte brændeprocessen. Vent til filerne er færdig med at brænde, før du skubber disken ud.

Slet filer fra din CD-RW. Hvis du ønsker at slette alle filer fra disken fuldstændigt, skal du højreklikke på cd-ikonet på din computer og vælge "Slet", "Slet alle filer på disk" eller ord i denne retning. Hvis du ønsker at slette individuelle filer fra pikken, skal du bruge softwarebrændingsprogrammet til at trække de individuelle "session" -filer fra CD-RW.

Omskriv filer til CD-RW. Brug cd-brændingsprogrammet til at skrive nye filer på disken eller til at erstatte gamle filer, som du ikke længere har brug for. Importer de nye filer til det brændende program, og vælg muligheden "Multi-session Disc", inden du starter brændingsprocessen.