Sådan kontrolleres Time Machine Backups

Nogle Mac-brugere kan ønske at verificere integriteten af ​​deres Time Machine-sikkerhedskopier, før du bruger et øjebliksbillede eller en backup for at gendanne en Mac ved hjælp af Time Machine.

Denne verifikation giver en enkel måde at vide, om Time Machine-backupdata, der er gemt på en server eller Time Capsule, er blevet ændret eller beskadiget, og kan være et nyttigt fejlfindingstrick for nogle situationer.

Sådan kontrolleres Time Machine Backups på Mac OS

  1. Sørg for, at backupmagasinet Time Machine er tilsluttet til Mac'en som normalt (netværk eller andet)
  2. Træk menuen Time Machine ned fra Mac-menulinjen, og hold derefter OPTION / ALT-tasten nede
  3. Vælg "Bekræft Backups" fra menuvalgene

Det kan tage et stykke tid at kontrollere backupen, afhængigt af størrelsen af ​​sikkerhedskopien selv og hastigheden på Mac'en.

Time Machine vil verificere backupen ved at sammenligne checksums, og det vil advare brugeren, hvis der er fundet et problem eller et problem. Hvis backupen verificerer fint, vil der ikke blive rapporteret nogen problemer. Det er muligt, at checksummerne ikke stemmer overens, hvilket angiver en slags problem, korruption eller ændring med Time Machine-backup, og Mac OS vil tilbyde instruktioner for at forsøge at rette op på problemet. Det er også muligt, at backupen ikke har et gyldigt checksum overhovedet.

Du kan verificere enten ukrypterede og krypterede sikkerhedskopier på denne måde.

Mens funktionen Verificer tidsmaskinsikkerhed har eksisteret i lang tid i Mac OS X og Mac OS, er det vigtigt at bemærke, at kun moderne versioner af Mac OS opretholder en oversigt over checksums, der er forbundet med hvert backup øjebliksbillede, så hvis backupen blev foretaget tidligere til 10.12 eller 10.11 kan det ikke verificeres ved at sammenligne checksummen på denne måde.

Bekræfter Time Machine Backups fra kommandolinjen

Kommandolinjebrugere kan også bekræfte sikkerhedskopier med det hjælpsomme tmutil-værktøj ved hjælp af følgende kommandosyntax:

tmutil verifychecksums /path/to/backup

Den tmutil checkchecksums tilgang giver den samme funktionalitet som menuen Time Machine, undtagen via kommandolinjen.

For dem, der undrer sig, fungerer funktionen Time Machine Verify ved at beregne checksummen for backupen og sammenligne den med et checksum, der genereres på det tidspunkt, hvor sikkerhedskopieringen oprindeligt blev lavet fra Mac'en, ligesom en md5 hash eller sha1 checksum ofte bruges til manuelt Kontroller dataintegriteten.

Kendskab til en anden måde at kontrollere Time Machine-sikkerhedskopier eller en anden nyttig brug af denne funktionalitet? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.