Laptop-tastaturfunktioner

På mange måder ligner tastaturfunktionerne på en bærbar computer tasterne på et standardtastatur. Forskellen kommer i brugen af ​​“F” -tasterne eller funktionstasterne. Den aktuelle aktivitet og ikoner for disse taster kan variere alt efter computerens design. “FN” -tasten fungerer som en modifikator. Det ændrer eller ændrer funktionen af ​​en anden tast, som en fancy "shift" -tast. Når du trykker på denne ændringstast sammen med en funktionstast fra øverste række på dit bærbare computertastatur, kan du kontrollere nogle af processerne på computeren.

Trådløs fra / til

Tryk på FN-tasten og F1-tasten på samme tid. Dette vil slå den trådløse tjeneste på din bærbare computer til og fra. Ikonet kan se ud som en lodret linje med halve cirkler, der efterligner radiobølger.

Stum

Dæmpeknappen til de fleste bærbare computere er inkluderet i F3-tasten. Når du trykker på FN-tasten på samme tid som F3, dæmpes din lyd. Ikonet vises som en højttaler med et "X" over det.

Bind

Hvis du klikker på F4-tasten med FN-tasten, reduceres lydstyrken på din bærbare computer. Tryk på F5-tasten med FN-tasten for at skrue op for lydstyrken på den bærbare computer. Ikonet er en højttaler med pile, der giver retning.

Touch Pad skift

Berøringspladen på din computer er den lille firkant, du kører fingeren over for at flytte markøren på skærmen. For at slå det til og fra, skal du trykke på FN-tasten, mens du trykker på F6. Billedet, der repræsenterer funktionen på tasten, ligner en computermus.

Lysstyrke

Ved at trykke på F8 og F9 med FN justeres lysstyrken på skærmen på din bærbare computer. F8 dæmper skærmen, mens F9 gør den lysere. Ikonerne er suns med pil op og ned.

Overvåge

F10-tasten plus FN fungerer, hvis du har en ekstern skærm tilsluttet din bærbare computer. Denne tast giver dig mulighed for at skifte mellem de to skærme. Når du har tilsluttet den eksterne skærm til din bærbare computer, skal du bruge denne funktion, så computeren aktiverer den eksterne skærm og slukker for den indbyggede skærm på den bærbare computer. Billedet på knappen repræsenterer en skærm.

Ventilator

F11 er designet til at sætte din computerblæser i lydløs tilstand. Når du trykker på FN-tasten og F11 sammen, vil dette sænke hastigheden på din ventilator, hvilket gør den mere støjsvag, men mindre effektiv. Dette fungerer godt, hvis du ikke bruger din computer til applikationer med høj ydeevne. Ikonet viser en fan.

Søvn

F12-tasten sætter din computer i dvaletilstand, når den trykkes med FN. Dette er en genvej for at spare energi, hvis du ikke arbejder på computeren i et stykke tid. Ikonet repræsenterer en måne.

Tip

For information om din specifikke bærbare computer skal du henvise til din brugermanual.