Udstyr brugt af vandpåfyldningsstationer

Efterspørgslen efter rent vand har set populariteten af ​​vandpåfyldningsstationer vokse bemærkelsesværdigt. Dette kan tilskrives det faktum, at husholdningsrensere og flaskevand er dyre, og vandpåfyldningsstationer ses som mere miljøvenlige end engangsflasker. Vandpåfyldningsstationer, der drives af privatpersoner, tilbyder en billigere og mere bekvem løsning på borgernes drikkevandsbehov. Det nødvendige udstyr til at oprette en vandpåfyldningsstation er ikke svært at finde, og omkostningerne kan variere alt efter udstyrets kvalitet og fabrikat.

Multimedie sedimentfilter

Denne type filter har erstattet det konventionelle sandfilter til vandpåfyldningsstationer. Dette er en tank fremstillet af fiberarmeret plast. Det fjerner sedimenter som sand og forskellige andre partikler fra vandet gennem en proces kendt som dybdefiltrering og tilbagevask. Mens sandfilteret var tidskrævende og tilbød meget langsomme strømningshastigheder, leverer multimedie-sedimentfilteret filtreret vand af høj kvalitet med meget hurtigere strømningshastigheder.

Aktivt kulfilter

Kulfilterets hovedfunktion er at fjerne enhver dårlig smag, lugt og farve forårsaget af organiske kemikalier. Dette gøres også gennem tilbagevask på samme måde som multimedie-sedimentfilteret. De fleste kulfiltre har filterlegemer lavet af glasfiber.

Vandblødgøringsbeholder

Blødgøringsbeholderen fjerner hårdheden fra vandet. Det erstatter de hårde mineraler i vandet med bløde mineraler gennem ionbytning. Blødt vand smager bedre og foretrækkes generelt til at drikke. Det er også sundere, fordi de hårde mineraler er blevet fjernet.

Omvendt osmosemembran

Dette er typisk den dyreste enhed i hele stationen. Dens primære funktion er at fjerne alle uorganiske mineraler, bakterier og vira, mens vandets iltindhold bevares. Dette gøres ved omvendt osmose, som også kaldes hyperfiltrering. Under denne proces tvinges vand til at passere gennem en 0,0001 mikron halvgennemtrængelig af vandtryk.

Polering af kulstof

Dette bruges til yderligere at forbedre vandets smag. Afhængigt af typen af ​​vandpåfyldningsstation kan en eller to kulstofblokke anvendes. Hvis der anvendes to kulstofblokke, bruges den første til at fjerne resterende organiske forurenende stoffer, som vandet stadig har, mens den anden bruges til at forbedre vandets smag.

Ultraviolet lampe / sterilisator

Vandbehandlingsstationer bruger denne maskine til at sikre, at bakterier og sygdomsfremkaldende mikroorganismer er blevet fjernet fra vandet ved at udsende ultraviolette stråler, når vandet ledes gennem et reaktionskammer.

Ozon Generator

Vand i stationen ledes gennem en ozongenerator for at forhindre vækst af bakterier i produkttanken og for at forlænge vandets holdbarhed.