Lås Mac OS X Desktop via menulinjen

Vi har vist et par forskellige måder, hvorpå du kan låse din Mac-skærm med et tastetryk eller et varmt hjørne, men en anden mulighed er at låse skærmen og skrivebordet på din Mac via et mindre kendt Mac OS X-menulinjeelement. Resultatet er et lille låsikon i menulinjen i OS X, som du kan trække ned for at få adgang til og øjeblikkeligt adgangskodebeskytte skrivebordet og alt på din Mac, hvilket kræver, at en bruger logger på for at genvinde adgangen igen.


Dette hemmelige låseskærmtrick er en del af nøglering, og den skal aktiveres gennem nøgleordsindstillinger. Lad os dække, hvordan du aktiverer denne fantastiske skjulte låsningsfunktion for nogle ekstra beskyttelse:

  1. Start "Nøgleringstilgang", som er placeret i / Programmer / Hjælpeprogrammer / eller du kan starte det gennem Spotlight
  2. Fra menuen 'Nøgleringstilgang' skal du vælge og åbne indstillinger
  3. Marker afkrydsningsfeltet ud for "Vis status i menulinjen", så den er markeret

Nu hvor låsens menulinje er aktiveret, finder du et lille låsikon i menulinjen. Når menupunktet er aktiveret, skal du blot klikke på låsikonet og trække ned til "Lås skærm" for øjeblikkeligt at låse dit Mac OS X-skrivebord.

For at genvinde adgang til Mac skal du indtaste dine loginoplysninger.

Der er andre måder at hurtigt låse din Mac på, herunder den ovennævnte tastetryk og ved hjælp af skærmbillederne i de store hjørner, men for mange brugere er en enkel menupunkt, der trækker ned, den nemmeste metode.

Dette er en dejlig skjult funktion i Mac OS X, og jeg er ikke sikker på, hvorfor den er begravet i nøgleringeværktøjet i stedet for en systemindstilling. Hvis du ønsker at grave lidt dybere, kan du finde andre anvendelser til nøglering, herunder at finde en glemt trådløs adgangskode og opdage webloggingsoplysninger.

Dette virker i alle versioner af Mac OS X, fra Mountain Lion, Snow Leopard, OS X Yosemite, og næsten alt andet med nøgleringstøtte. Det er en fantastisk måde at viderebeskytte Mac-skrivebordet på, og det er hurtigt og nemt at bruge, prøv det!