Flyt filer, mens du beholder tilladelser intakt med "Indsæt objektet præcist" i Mac OS X Finder

At skære og indsætte filer i OS X Finder er en nem måde at flytte filer og mapper rundt på Mac, især til Windows-konvertere, men som standard ændrer skærings- og indsætningsfunktionen tilladelser og ejerskab under filbehandlingsprocessen. For det meste er det ønskeligt, men hvis du er logget ind som administrator og ændrer andre brugers filer eller mapper, selv Guest brugeren, kan du ønske at bevare fil ejerskab og brugerrettigheder (tilladelser i unix-speak) ved flytning dokumenterne omkring. OS X gør dette simpelt gennem en skjult funktion kaldet "Indsæt objektet præcist", det er en noget avanceret funktion med hensyn til behov, men det er let tilgængeligt via menuen Rediger.


Du kan tænke Indsæt objektet Præcis som filflyttningsversionen af ​​funktionen Duplicate Exactly, som kopierer en fil, samtidig med at du beholder ejerskab og tilladelser, da de er opstået, selvfølgelig forskellen er, at dette bevæger filen eller mappen i stedet for at lave en kopi af det.

Flyt filer mens du bevarer ejerforhold og tilladelser i OS X

Sådan kan du bruge "Indsæt objektet præcist" for at flytte noget i OS X, samtidig med at du beholder ejerskab og tilladelser fra oprindelsesfilen og / eller mapper i Mac Finder:

  1. Fra OS X Finder skal du vælge den fil / mappe, der skal kopieres
  2. Højreklik (eller kontrol + klik) og vælg "Kopier (filnavn)"
  3. Naviger til den nye destinationskatalog i Finder
  4. Hold Shift + Option nede og få adgang til menuen "Rediger" og vælg "Indsæt objektet præcist" for at flytte filen til den nye placering, samtidig med at du beholder tilladelsesdata for filen / mappen

Du kan bekræfte filens ejerskab og privilegier er det samme, hvis du vil ved at bruge vinduet Få info for at få vist filtilladelserne, tilgængelige via Command + i eller fra menuen Filer.

Tastaturgenveje til flytning af filer, mens du opretholder ejerskaber og tilladelser

Du kan også gøre nøjagtig samme funktion til at flytte en fil, samtidig med at du bevarer ejerskabet og tilladelserne hurtigt med tastaturgenveje . Her er tastetryk, der skal bruges i OS X med det formål:

  1. Vælg filen eller mappen som sædvanlig
  2. Hit Command + C for at kopiere filen (den vil ikke flytte endnu)
  3. Naviger til destinationsmappen i Finder
  4. Hit Command + Shift + Option + V til "Indsæt objektet præcist" på det nye sted (dette flytter filen, mens du beholder tilladelser)
  5. Godkendelse efter behov

Igen, for de fleste formål vil du bruge standard cut & paste fil operationen, eller bare flytte filen med træk og slip, hvilket er, hvad de fleste Mac-brugere er vant til. Brug af "Indsæt Patch Præcis" er beregnet til specifik genplacering af genstande, hvor en bruger ønsker at bevare filtilladelserne præcis som de stammer fra, og ikke ændre tilladelsen og ikke omfordele dem til en ny bruger.