Hvad er forskellen mellem et UV-filter og et polariserende filter?

Hvis du vover dig ind i en verden af ​​billedændrende kreative filtre til dit spejlreflekskamera (SLR) med et enkelt objektiv, finder du hundredvis af muligheder at vælge imellem. To af de mest almindelige filtre er UV (ultraviolet lys) og polariserende filtre. Selvom disse filtertyper skaber meget forskellige effekter på dine fotografier, kan den ene til enhver tid forblive fastgjort til linsen for at forbedre dine daglige fotografier.

UV-filterfunktioner

Reducer mængden af ​​UV-lys, der kommer ind i dit kamera ved at fastgøre et UV-filter på dit kameralinsen. Denne type filter reducerer den blå rollebesætning, der ofte ses på fotografier taget i højere højder. UV-filtre får også billeder af fjerne motiver taget med teleobjektiver til at se mere klare ud end hvad det blotte øje ser. Denne afklarende effekt fik UV-filtre tilnavnet "tåge" -filtre. UV-filtre bør ikke ændre farvebesætningen på dine fotografier, men gengive i stedet dit liv med ægte farve.

Brug af et UV-filter

Interessant nok har den mest almindelige anvendelse af et UV-filter ikke noget at gøre med at reducere fremmede lys eller afklare billeder. Den billige linsefastgørelse fungerer som en billig forsikringspolice for dit kameralinsen. Hvis en væske - f.eks. Regndråber eller spildt sodavand - sprøjter på UV-filteret, forbliver beskyttelsesbelægningen på din linse uskadet. Denne kombination af generel fotoforbedring og linsebeskyttelse gør et UV-filter til et ofte anvendt og praktisk valg, som du kan lade være fastgjort til dit kameralins.

Om polariseringsfiltre

Mens polariserende filtre utilsigtet absorberer noget UV-lys, absorberer et polariserende filter alt lys, der ellers ville blive reflekteret væk fra kameralinsen. Lys, der reflekteres fra skinnende overflader - som f.eks. Toppen af ​​en sø eller den skinnende front på et glasskærm - absorberes af filteret, hvilket gør det lettere at se, hvad der ligger ud over skinnet. Brug af et polariserende filter forårsager en lille mængde mætningstab i de områder, der gemmer sig bag den skinnende overflade. Selektiv digital redigering på en computer kan dog afhjælpe problemer med mætning.

Brug af et polariserende filter

Ved at dreje den forreste mobile halvdel af et polariserende filter til venstre og højre, mens du komponerer et billede, vil du se blændingen reduceres foran dine øjne. Prøv at bruge et polariserende filter til at tage billeder af fisk, der fodres nær overfladen af ​​en dam eller af et display foran bag et reflekterende glasvindue. I begge scenarier vil et polariserende filter gøre det lettere at se hele scenen i stedet for at miste en del af billeddetaljen til lys, der reflekteres fra kameralinsen. Men polariserende filtre reducerer ikke solblænding på skinnende metalgenstande, såsom krom bilkofangere.