Opret forbindelse til et trådløst netværk fra kommandolinjen

Ved hjælp af det kraftfulde "networketup" -værktøj kan vi oprette forbindelse til trådløse netværk direkte fra kommandolinjen i Mac OS X. Den syntaks du vil bruge til at opnå tilslutning til et netværk, er som følger:

networksetup -setairportnetwork [interface] [router SSID] [password]


Hvis jeg f.eks. Opretter forbindelse til en trådløs router med en grænseflade, der er identificeret som "Lufthavn", er en SSID af "OutsideWorld" og kodeordet "68broncos" det her syntaxen:

networksetup -setairportnetwork Airport OutsideWorld 68broncos

Brug et andet eksempel ved at slutte sig til et wifi-netværk med en moderne MacBook Air, der bruger en0 som wi-fi-grænseflade, der forbinder til et netværk, der ikke sender en SSID kaldet 'HiddenWiFiValley', men som har et kodeord for "password1", ville være som så:

networksetup -setairportnetwork en0 HiddenWiFiValley password1

Det er vigtigt at identificere den korrekte grænseflade, der bruges af din individuelle Mac for at få det til at fungere. Du kan altid bruge flag -listallhardwareports, hvis du ikke er sikker, men skal identificere enhedens grænsefladenavn og adresse.

Du kan kombinere dette tip ved at bruge aliaser til at oprette genveje og eliminere behovet for den lange kommando. Et eksempel på at indsætte din .bash_profile ville være:

alias publicwifi='networksetup -setairportnetwork Airport OutsideWorld 68broncos'

Nu skal du kun skrive 'publicwifi' på kommandolinjen, og du vil oprette forbindelse til den angivne router. Husk at dette vil gemme adgangskoden til trådløse adgangspunkter i almindelig tekst, så hvis nogen kunne få adgang til din .bash_profile, kunne de også se den trådløse routers adgangskode.

Hvis du vil udforske mere af, hvad networketup har at tilbyde, skriv 'man networksetup', og du vil finde en forbløffende mængde kraftfulde anvendelser til kommandolinjeværktøjet.